To je to što me zanima!

Mesić kneza Alberta okitio odlikovanjem i dao mu šah

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Monegaški knez koji je u Hrvatskoj prvi put otići će nakon Zagreba i u Rovinj i Poreč. Po dolasku je s predsjednikom S. Mesićem izmijenio darove
Vidi originalni članak

Knez Albert II od Monaca stigao je u utorak ujutro u posjet Hrvatskoj, a na početku boravka u Zagrebu počasnu stražu hrvatske vojske pozdravio je na hrvatskom jeziku. Kasnije se susreo s predsjednikom Mesićem kojem je darovao reprint knjige o kneževskoj obitelji Grimaldi iz 13. stoljeća. Mesić je knezu darovao šah s hrvatskim vladarima. Tijekom susreta obojica su izmijenila i odlikovanja, a knez Albert odmah je na sebe stavio Velered kralja Tomislava s lentom i Danicom. Mesić je od kneza na dar dobio orden Vitez-Veliki križ reda Sv. Karla.
Mesić i knez Albert razgovarali su u četiri oka, a knez mu je kazao kako razumije granične probleme, jer je i njegova Kneževina godinama imala problema s Francuskom zbog granice na moru. Problem je 80-tih godina riješio njegov otac, knez Rainer, ugovorom s tadašnjim predsjednikom Francoisom Miterandom. Albert bi se trebao sastati s premijerom Sanaderom na radnom ručku, a naći će se i s Vladimirom Šeksom i Milanom Bandićem. Predviđeno je i da obiđu Gornji Grad i gradske znamenitosti. Knez Albert u svom posjetu trebao bi posjetiti Poreč i Rovinj. U Hrvatskoj je službeno prvi put.




IMA DJECU ALI NE I ŽENU

Vrhunski je sportaš, a natjecao se na Olimpijadi s bobom. Nije se ženio, no iz izvanbračnih veza ima sina (6) i kćer (17). Izlazio je s brojnim ljepoticama.

NASLJEDNIK DINASTIJE GLAMURA I STILA
Albert II (51) sin je Rainera III i nekadašnje holivudske zvijezde Grace Kelly. Tim brakom unesen je zvjezdani glamur u jednu od najstarijih europskih dinastija. Albert je monaški tron naslijedio je nakon smrti oca 2005. Burni život njegove obitelji, sestara, majke i oca, uvijek su pratili svjetski mediji.

PRIPREMILI MU DOMAĆI JELOVNIK
Albertu su pripremili pršut i sir u maslinovom ulju za predjelo, zapečeni janjeći kotlet i punjenu teletinu kao glavno jelo, te gibanicu uz hrvatska vina za desert.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bigblue 21.04.2009.

    @hrvatskahrvatima - znas da se i ja ponekad zapitam sta radim tu kad ugledam razmisljanja i komentare poput tvojih...

  • gerba 21.04.2009.

    ma triba čoviku dat medalju,nemam pojma zašto ali nek ima nek se nađe

  • HrvatskaHrvatima 21.04.2009.

    makarska prevrsio si jeru....da nije bilo Hercegovaca pitam se jel bi sad ovo uopce piso,stoga fuck off

Komentiraj...
Vidi sve komentare