To je to što me zanima!

Mesić preuzeo ugovor od Obame: Merci, monsieur!

Obama je oko 12 sati Mesiću i Sanaderu predao kopije ugovora o pristupanju u Sjevernoatlantski savez. Sanader mu je rekao: Thank You, Sir!
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama nešto prije 12 sati u Strasbourgu predsjedniku Mesiću i premijeru Sanaderu predao je kopije ugovora o pristupanju u NATO. Mesić se srdačno rukovao s Obamom i odgovorio mu na francuskom: Merci!, dok je premijer Sanader zahvalio na engleskom jeziku: Thank You, Sir.
- Želim vam dobrodošlicu u Savez, izjavio je američki predsjednik Barack Obama na sjednici Sjevernoatlanskog vijeća u Strasbourgu, obraćajući se čelnicima Hrvatske i Albanije. Dodao je kako su sve članice uzbuđene sudjelovanjem novih članica. Važno je da su obje zemlje već mnogo toga značajnog učinile u ime ovog Saveza - rekao je Obama. Na sjednici Sjevernoatlantskog vijeća u Strasbourgu zemlje članice slave 60 godina saveza. Za novog glavnog tajnika NATO saveza izabran je danski premijer Anders Fogh Rasmussen. I dok su visoki dužnosnici slavili, prosvjednici su palili gume, razbijali prozore i izloge dućana na ulicama Strasbourga. Policija je gomilu prosvjednika morala smirivati suzavcima i šok-bombama. U neredima je ozlijeđeno 50 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • piria 05.04.2009.

    Ako izuzmemo njihove \"političke\" zasluge, onda moramo priznati da je lijepo i korisno znati nekoliko jezika. Premijer je imao doista sreću da se školovao na Rimskoj kuriji, pa tako je i usavršio engleski, latinski i talijanski. Sam predsjednik nikada nije krio da je često kao dječak odnosno mladić odlazio u Francusku kod ujaka Tome P. i stoga on doista dobro govori francuski. O njima kao političarima ne bi baš pisala, ali za mene, moj osobni utisak, su vrlo dobro, posebice predsjednik, sudjelovali na svečanoj sjednici, dapače čak i šarmantno.

  • btanusha 05.04.2009.

    koče znati možda jedan dan bude službeni jezik ALBANSKI KAKO SMO KRENULI ZIVJELA HRVATSKA I UNITED OF ALBANIJA

  • andariel 05.04.2009.

    Mesonja je zakon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare