To je to što me zanima!

Mesić: 'Što će mi potpisi, kad ja njih sve poznajem?'

Predsjednik Mesić je, komentirajući pitanje ZERP-a, kazao da se nada konsenzusu jer da ne bi bilo dobro da sa susjedima još zaoštravamo odnose
Vidi originalni članak

Upitan za komentar izjave predsjednika HDZ-a Ive Sanadera koji je rekao da predsjedniku ne treba nositi nikakve potpise nego da mu je dovoljno jamčiti, predsjednik Mesić je rekao da potpisi nigdje nisu propisani.
- Nigdje nije propisano da bilo tko donosi bilo kakve potpise nego predsjednika treba uvjeriti. Dakle postoje dokazi, nije to jedino potpis, u kojima on mora doći do saznanja da onaj tko ima dokaze ima i većinu - rekao je. Osim potpisa, dokaz može biti da se može potpisati koalicijski sporazum ili, kazao je Mesić, da se dovede onoga tko daje svoj glas pa kaže - evo ga tu je.
- Što mi treba potpisati kad ja njih sve poznam - dodao je. Na upit novinara o mogućnosti da bi se pitanje ZERP-a uskladilo tako da bi Vlada na kraju proglasila ekološki, a ne ribolovni pojas, Mesić je rekao da ne zna pojedinosti. No naglasio je da Hrvatska mora napraviti kompromisno rješenje kako bi bili zadovoljeni naši interesi i da zadovoljimo Europu.
Odgovarajući na upit postoji li mogućnost da se odgađanjem sastavljanja Vlade izbjegne odgovornost oko ZERP-a, Mesić je upitao zašto bi se odgađalo (sastavljanje Vlade) te dodao da će sve biti u granicama Ustava i zakona.
Predsjednik je naveo primjer Belgije u kojoj nekoliko mjeseci nema vlade, a nitko se ne buni jer je to kod njih u skladu sa zakonom. No kazao je da je on u Hrvatskoj bio prozivan.
- Kod nas su bile velike prozivke, mene su prozivali, pa su neki čak pisali pisma i pozivaju me na odgovornost, ali jedino što nisu učinili - nisu pročitali Ustav, gdje piše da predsjednik nakon konzultacija mandat daje onome tko dokaže da ima većinu ukupnog broja zastupnika.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lex007 07.12.2007.

    a glupog li predsjednika. al ajde neće ni on još dugo

  • diokletianus 06.12.2007.

    Stipe,Stipe...Nemoj zaboraviti da nisi ni Franjo,a ni Josip Broz...Samo su oni znali ko ce sastavljati vladu,i to barem 3 godine prije izbora.

  • handcream 06.12.2007.

    on ih vec sve pozna i vec zna kome vise jeruje. Mozda izbora nije ni trebalo biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare