Obavijesti

News

Komentari 7

Mesić: 'Što će mi potpisi, kad ja njih sve poznajem?'

Mesić: 'Što će mi potpisi, kad ja njih sve poznajem?'
1

Predsjednik Mesić je, komentirajući pitanje ZERP-a, kazao da se nada konsenzusu jer da ne bi bilo dobro da sa susjedima još zaoštravamo odnose

VIDEO

Upitan za komentar izjave predsjednika HDZ-a Ive Sanadera koji je rekao da predsjedniku ne treba nositi nikakve potpise nego da mu je dovoljno jamčiti, predsjednik Mesić je rekao da potpisi nigdje nisu propisani.
- Nigdje nije propisano da bilo tko donosi bilo kakve potpise nego predsjednika treba uvjeriti. Dakle postoje dokazi, nije to jedino potpis, u kojima on mora doći do saznanja da onaj tko ima dokaze ima i većinu - rekao je. Osim potpisa, dokaz može biti da se može potpisati koalicijski sporazum ili, kazao je Mesić, da se dovede onoga tko daje svoj glas pa kaže - evo ga tu je.
- Što mi treba potpisati kad ja njih sve poznam - dodao je. Na upit novinara o mogućnosti da bi se pitanje ZERP-a uskladilo tako da bi Vlada na kraju proglasila ekološki, a ne ribolovni pojas, Mesić je rekao da ne zna pojedinosti. No naglasio je da Hrvatska mora napraviti kompromisno rješenje kako bi bili zadovoljeni naši interesi i da zadovoljimo Europu.
Odgovarajući na upit postoji li mogućnost da se odgađanjem sastavljanja Vlade izbjegne odgovornost oko ZERP-a, Mesić je upitao zašto bi se odgađalo (sastavljanje Vlade) te dodao da će sve biti u granicama Ustava i zakona.
Predsjednik je naveo primjer Belgije u kojoj nekoliko mjeseci nema vlade, a nitko se ne buni jer je to kod njih u skladu sa zakonom. No kazao je da je on u Hrvatskoj bio prozivan.
- Kod nas su bile velike prozivke, mene su prozivali, pa su neki čak pisali pisma i pozivaju me na odgovornost, ali jedino što nisu učinili - nisu pročitali Ustav, gdje piše da predsjednik nakon konzultacija mandat daje onome tko dokaže da ima većinu ukupnog broja zastupnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.