To je to što me zanima!

'Meso zombija': Htjeli prodati trulo meso staro čak 40 godina

Kina: Inspektori kažu da takvo meso može nositi različite bolesti uključujući kravlje ludilo i ptičju gripu. Meso najčešće kupuju vlasnici restorana u malim gradovima
Vidi originalni članak

Nakon plastične riže i oraha punjenih komadićima betona, zadnje inspekcije u Kini otkrile su novi skandal s mesom. Zaplijenili su 100.000 tona mesa vrijednog 484 milijuna dolara. Među zaplijenjenom robom bilo je i svinjetine iz 1970-ih te pilećih krilca iz 1980-ih. 

Nakon što je vijest objavljena mediji su robu nazvali "meso zombijabudući da je rok valjanosti davno istekao. Razotkrivene su 20 bandi, uhićeno je 22 ljudi. 

- Užasno je zaudaralo. Skoro sam povratio kad smo otvorili vrata kamiona - rekao je inspektor Zhang Tao. 

Meso je došlo najvjerojatnije iz SAD-a. Prokrijumčareno je kroz Vijetnam i Hong Kong, a kada je stiglo u Kinu opet je zamrznuto i poslano je u različite dijelove zemlje. Inspektori kažu da takvo meso može nositi različite bolesti uključujući kravlje ludilo i ptičju gripu. 

Meso najčešće kupuju vlasnici restorana u malim gradovima gdje inspekcije nisu tako česte. 

"Meso zombija" se ne može prodavati direktno kupcima jer se vide znakovi truljenja. U restoranu pak kuhari pripremaju to meso tako da mušterije ne mogu vidjeti razliku, piše OddityCentral. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Madwolf 14.07.2015.

    Ma treba ga samo bacit u pac nekih 2 tjedna i mekano je ko putar.

  • tomascro 14.07.2015.

    da nase inspekcije imaju hrabrosti pokazat sto sve pronadu kod nas pola ducana bi bilo zatvoreno

  • Eva B. 13.07.2015.

    E falaaa nisan vise gladna

Komentiraj...
Vidi sve komentare