To je to što me zanima!

Meteorit pao u Srbiji, i to dva dana prije nego u Čeljabinsku?

Ištvan Koma iz mjesta Apatin tvrdi da je, dok je skupljao drva, čuo prasak, a onda je u zemlji uočio rupu iz koje je iskopao neobičan predmet za koji tvrdi da je meteorit
Vidi originalni članak

Ištvan Koma iz mjesta Apatin tvrdi da je meteorit pao u Srbiji dva dana prije nego u ruskom Čeljabinsku.

On je, kako tvrdi, prisustvovao događaju, a našao je i predmet koji se sastoji od slijepljenih tankih listića težak oko 150 grama za koji vjeruje da je ostatak meteorita, piše Blic. 

Naime, dok je skupljao drva u šumi čuo je glasan prasak, a onda i lomljenje grana. Zbog buke je legao na zemlju. Iako je pomislio da netko puca, kada se pribrao u zemlji je primijetio rupu oko koje je trava bila spaljena. Na oko 20 centimetara dubine iskopao je neobičan i još uvijek topao predmet koji je odnio kod svog susjeda. Zajedno su zaključili da je dio većeg tijela koje se raspalo.

Profesor niškog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Pavle Premović rekao je kako je vjerojatnost da se radi o meteoritu mala, ali da ju ne treba isključivati bez detaljnijih analiza. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • nikicross 23.02.2013.

    ima jos koji vic?

  • pravednik1982 21.02.2013.

    Stvarno nekima bi smetalo i nuklearka da padne u Srbiji kakvi ljudi.

  • kukumenikukutebi 21.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare