To je to što me zanima!

Metlom ubio riđovku koja mu se uvukla u kupaonicu

Osim u kupaonici, N.B. iz Kućanca jednu je zmiju ubio i u dvorištu, pa strahuje da bi se u blizini kuće moglo nalaziti cijelo leglo otrovnih riđovki
Vidi originalni članak

Dvije zmije riđovke pronašao je N. B. u svom domu u Kućancima nedaleko od Donjeg Miholjca. Jednu je uhvatio pred kućom, a jedna mu se uspjela uvući u kupaonicu. Bojeći se da nekoga ne napadnu, obje je odmah ubio.
- Rekli su nam u selu da su to riđovke. Jedna je bila duga 24 centimetra, a druga 26, što znači da su još mlade. To je navodno jedna od najotrovnijih zmija pa nismo htjeli riskirati da nekoga ugrizu, premda navodno baš ne napadaju ljude. Ubio sam ih drškom od metle. Sada smo zabrinuti jer dvije istovrsne zmije na jednome mjestu vjerojatno znači da je negdje u blizini leglo, tim više što smo je vidjeli i prošle godine - kaže N.B. i dodaje kako zbog zmija sada stalno drže zatvorena vrata, a prozore otvaraju samo prema potrebi. Vjeruju da im se riđovka u kupaonicu uvukla puzeći po fasadi kuće.
- Čudi me da je ušla u kupaonicu, to riđovke uglavnom ne rade, vjerojatno se pokušala skloniti od vrućina. Ta vrsta zmija ne podnosi visoke temperature - rekao nam je Zoran Tadić, docent na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gljivaludara 05.09.2008.

    treba mungose s mljeta malo rasiriti po hrvatskoj

  • almica82 05.09.2008.

    uh, pa nisam znala da se zmije mogu penjati po zidu kuce???

  • cepuljni 05.09.2008.

    ljudi savjet:EVAKUACIJA i to pod hitno

Komentiraj...
Vidi sve komentare