To je to što me zanima!

"Mi živimo u raju, otkad je i predsjednik Mesić ovdje"

PUŠĆANSKI 'BEVERLY': U oazu mira i tišine kod Zagreba naselili su se pripadnici društvene elite, a popularizirala se dolaskom Stjepana Mesića
Vidi originalni članak

Od Mesićeva dolaska, sve je drukčije. Truckave puteve koji su razbijali kamenac u bubrezima zamijenile su komforne ceste.
- Dobili smo rasvjetu, asfaltirali su nam ceste, a zimi ralica prolazi i nekoliko puta na dan. Sad je kao u raju - kaže Adriana Janković (19), koja često susreće šefa države. Mesić je svoju Dubravu u Prigorju, u kojoj je kuću kupio od Degena, skromno i samozatajno, doveo do mljekarskog procvata.
- Otkako su ljudi vidjeli da predsjednik kupuje moj sir, navalili su na njega kao na vruće kolačiće - kaže ponosno Ivanka Bizk (52), poljoprivrednica iz Pušćanske Dubrave koja živi od prodaje mliječnih proizvoda. Ne samo to: Mesić je digao cijenu njenom siru i vrhnju. Sir koji je isprva prodavala po 10 kuna poskupio je na 12, a sad ga, na krilima predsjedničke slave, ne možete dobiti ispod 15. 
Nakon dugih šetnji, Mesić se najradije okrijepi gemištom kod svog najdražeg susjeda, od milja prozvanog Zvonkec.  
- Nikad ne popije više od dva gemišta. Ipak je on gospodin - veli Zvonko. Drugi slavni stanovnici sela, bivši direktor Ine Tomislav Dragičević, Goran Mikuličić te kći pokojne političarke HNS-a Savke Dabčević Kučar, nisu često među mještanima.



PREDSJEDNIK JE DONIRAO ZA POSTAVLJANJE KRIŽA!
Okupili su se susjedi na podizanju raspela u našem dvorištu. Naišao je predsjednik sa zetom Renatom i pitao nas što radimo. Potom su obojica velikodušno pripomogli dizanje križa, davši nam 400 kuna, kaže Ivana Bizk. Inače, Stipe Mesić obavezno s obitelji svake godine odlazi u crkvu Sv. Jurja u Donjoj Pušći, na Jurjevo i na Badnjak.

MIKULIČIĆEV PUTOKAZ OD DEN HAAGA DO DUBRAVE
Odvjetnik Goran Mikuličić nije čest gost u selu, a kad dođe, isključivo se odmara. Ispred kuće je postavio putokaz koji pokazuje koliko kilometara ima od Pušće do Opatije, Den Haaga i Zagreba. Do hrvatske metropole su točno 22 kilometra.

MESIĆEV POLUNAPUNJENI BAZEN 'PROGUTAO' JE PSA
Policajac i veterinar pitali su me: 'Di vam je pas?’ Nisam imala pojma. Nisam ga vidjela tri dana i tri noći. A on se za to vrijeme, jadan, kupao u Mesićevom bazenu, skoro je glavu izgubio, kaže Adrijana, studentica turizma, čijeg je psa spasila policija.

'DEGENIJADA' SE SVAKE GODINE SLAVI U DUBRAVI
Silvije Degen na rođendan (15. srpnja) postavlja putokaze kako bi gosti lakše našli put do karnevala zvanog “Degenijada”. Na njega navraćaju Degenovi prijatelji iz Zagreba. Kako to zovu “Degenijada”, ne možete promašiti čiji je rođendan, kažu mještani.

TOMISLAV DRAGIČEVIĆ NIJE ČESTO NA SEOSKOJ 'ŠPICI'
Bivši predsjednik uprave hrvatske naftne kompanije Ine Tomislav Dragičević sa suprugom Savkom Dabčević, kćerkom pokojne Savke Dabčević Kučar, nije od onih koji često šeću po selu. Većina mještana ga ne poznaje, ali se sjećaju “hrvatske ruže”.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nikjank 26.12.2012.

    to je moj pas kaj je opo u bazen

  • drug Tito_1 24.09.2009.

    Drug Mesić je pravi Tito.

  • MaliLuka 01.09.2009.

    ŽIVIO drug Stipe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare