To je to što me zanima!

Michel zabrinut zbog krize oko Ukrajine: Moramo Rusiji dati do znanja da ne prihvaćamo nasilje

Granica Rusije i Ukrajine zadaje nam velike brige. Prijetnja Ukrajini je ujedno prijetnja Europi kao takvoj, rekao je u Beču Charles Michel
Vidi originalni članak

Predsjednik Vijeća Europe Charles Michel sastao se u srijedu s austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom te su razgovarali o migracijama, pandemijskoj krizi, ali goruća tema razgovora bila je trenutna situacija između Ukrajine i Rusije.

- Granica Rusije i Ukrajine zadaje nam velike brige. Prijetnja Ukrajini je ujedno prijetnja Europi kao takvoj. Moramo dati do znanja Rusiji da kao EU ne prihvaćamo nasilje i da ćemo na to reagirati sankcijama - rekao je Michel ističući kako prije svega vjeruje u diplomatsko rješenje.

UKRAJINCI BIJESNI Rusi oduševljeni: Milanović je prvi rekao ono što drugi misle

Nehammer je nakon sastanka rekao da plinovod Sjeverni tok 2 nije bila tema razgovora. 

Ne uspije li diplomacija riješiti problem, pitali smo Michela kakva je obrambena politika Unije.

'MI ŽELIMO DIJALOG' Blinken tvrdi: SAD odgovorio na sigurnosne zahtjeve Rusije

-          U suradnji sa predstavnicima zemlja članica pokušavamo ojačati Europu i njezin utjecaj po pitanju vanjske politike. Imali smo nedavno jedan bitan sastanak u Sloveniji na kojemu smo pokušali definirati strategiju budućnosti Europe, postavit Kompas sa zajedničkim ciljevima. Govoreći o sigurnosnoj politici i migracijama, Europa će se u idućim mjesecima povezati sa trećim zemljama kako bi ustanovili na koji način se odvijaju ilegalne migracije, kojim kanalima one teku prema Europi - rekao je Charles Michel.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marko_5 27.01.2022.

    Ne može se komentirat u članku o žrtvama holokausta  pa ću ovdje . “Najveće žrtve drugog svjetskog rata su pripadnici Slavenskih naroda”. Ne negiram s tim židovske žrtve opće samo kažem brojčanu činjeničnu istinu.

  • jožek2 27.01.2022.

    Kad jedan Nijemac govori o krizi nasiju i okupaciji drugih, a njegovi su pobili stotinu milijuna ljudi u 2. svjetskom ratu, neka pomete pred svojim dvorištem a onda dalje.

  • Ekscem 27.01.2022.

    Nevažni likovi daju izjave a glavešine i kolovođe propagande mudro šute.

Komentiraj...
Vidi sve komentare