To je to što me zanima!

MiG-21 "sletio" ispred zgrade zagrebačkog Strojarskog faksa

Ministarstvo obrane odobrilo je postavljanje MIG-a 21, koji više nije u funkciji, ispred zgrade zagrebačkog Strojarskog fakulteta. Svečano otkrivanje bit će tek u petak, a danas su ga doteglili
Vidi originalni članak

Nakon što su djelatnici Zrakoplovno tehničkog zavoda iz otpisanog MiG-a izvadili sve instrumente zajedno s motorom i prebojili ga, letjelicu su transportirali na novu lokaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova nova adresa od sada je zagrebačka Ulica Ivana Lučića 5, gdje se nalazi zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako neslužbeno doznajemo, Fakultet strojarstva i brodogradnje za potrebe studija zatražio je od Hrvatskog ratnog zrakoplovstva da im poklone otpisani MiG 21 oznake 115. Pregovori s MORH-om započeli su još 2014. godine, tijekom stolovanja ministra Ante Kotromanovića. Nakon dvije godine udovoljili su njihovu zahtjevu.

Prije nego što je letjelica postavljena, tjednima su ispred faksa radnici betonirali podeste na koje će je postaviti. MiG je na šleper ukrcan u subotu u zoru u Velikoj Gorici i dotegljen na zagrebačku adresu gdje će ostati zauvijek. A ovaj MiG nije prvi eksponat u Hrvatskoj. Osim kraj vojnih objekata,

MIG-ovi kao eksponati postavljeni su u Turnju, Gornjoj Stubici i Spomen-parku 153. brigade u Velikoj Buni.
Kako neslužbeno doznajemo, svečano otkrivanje eksponata bit će sljedećeg petka, kad fakultet strojarstva slavi 60 godina samostalnosti fakulteta.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Ćale 12.11.2016.

    Postavljen je na svoju stalnu poziciju na kojoj će ostati.

  • Anđelika 12.11.2016.

    Čestitke svima koji su stavili MIG-a ispred tog fakulteta. Neki od onih koji daju loše komentare, mogu faks gledati samo na slikama jer nisu sposobni u njega kročiti i završiti ga.

  • ćeprolje 12.11.2016.

    Smišno što će strojari migati

Komentiraj...
Vidi sve komentare