To je to što me zanima!

Rješenje: Migranti na Maljevcu odlaze u novi prihvatni centar?

Još jedan centar za prihvat migranata trebao bi profunkcionirati tijekom dana, a nalazit će se u krugu bivše tvornice "Bira" kod Bihaća. Planirano je da tamo budu osigurani uvjeti za smještaj oko 1200 ljudi
Vidi originalni članak

Policija Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini nastavlja provoditi izvanredne mjere čiji je cilj spriječiti daljnju eskalaciju migrantske krize pa je i u petak s tog područja vraćena veća skupina ilegalnih migranata, potvrdila je glasnogovornica županijskog MUP-a Snežana Galić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pojasnila je kako su policajci protekle noći identificirali 36 ilegalnih migranata koji su u Bihać stigli vlakom, a još 16 ih je bilo u autobusima iz pravca Sarajeva. Svi oni su prebačeni u autobuse koji su ih vratili prema Sarajevu, odnosno odvezli u novi prihvatni centar u bivšoj vojarni u naselju Hadžići.

'ŽALOSNO IH JE VIDJETI...' Migranti čekaju kod Maljevca: 'Otvorite granicu, molimo vas'

Taj je centar otvoren u utorak i može pružiti smještaj za oko 400 ljudi, a trenutačno tamo boravi oko 200 migranata.

Još jedan centar za prihvat migranata trebao bi profunkcionirati tijekom dana a nalazit će se u krugu bivše tvornice "Bira" kod Bihaća. Planirano je da tamo budu osigurani uvjeti za smještaj oko 1200 ljudi, a prvi stanari trebali bi biti migranti koji već danima prosvjeduju u blizini graničnog prijelaza Maljevac.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je kako se pregovara s migrantima koji tamo blokiraju cestu i na taj način pokušavaju izvršiti pritisak kako bi ih se pustilo da nastave put ka Hrvatskoj.

NE MOGU IH VRATITI? I BiH stavila ogradu: Migranti skupljaju drva i podižu šatore

"Jasno je da oni neće moći ovdje ostati", kazala je Dujković ističući kako prijelaz može biti otvoren tek kada se migranti izmjeste.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • urnebes 26.10.2018.

    rezultat "demokratiziranja" islamski država vraća nam se ko bumerang, exegipatski predsjednik Mubarak je upozoravao Blera i Buša da započinjanjem rata u Iraku, Libiji, Siriji, Afganistanu i potpo,ažuć rat u Jemenu time otvaraju VRATA PAKLA, i nije dugo potrajalo i to se ostvaruje, ovo nitko ne može zaustavit, jedino vojskom jer tu smo u prednosti, inače u ku.ac Karlovac.

  • LjiljanaMilovanovic 26.10.2018.

    najiram 10 Dali ti stvarno mslis da su oni dosli ovdje raditi, ajde nemoj se zavaravati.

  • Stevo_Horvat 26.10.2018.

    Dobro "rješenje". Smjestiti u Sabirni Centar Bosna milijun imigranata dok na vrbi ne rodi grožđe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare