Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
179 komentara

I BiH stavila ogradu: Migranti skupljaju drva i podižu šatore

Migranti okupirali prijelaz Velika Kladuša-Maljevac: Policija ih je pomakla 150-200 metara prema unutrašnjosti na cestu gdje su i prenoćili. Granična policija BiH napravila je kordon ispred migranata

Foto: Luka Negovetić/24sata
179 komentara

>>> Posljednje informacije:

16.00 sati - Migranti uz granični prijelaz skupljaju drva i pripremaju se za još jednu noć na otvorenom. Trenutno ih je tamo stotinjak, a šatore su postavili na cesti.

14.15 sati - Na graničnom prijelazu je mirno.  I BiH policija je stavila ogradu na svojoj strani granice. U tijeku su pregovori s migrantima da ih se skloni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na granicu s Hrvatskom pristiže još migranata, viču 'Otvorite granice' Više na http://bit.ly/2O6eMSK Reporter: Luka Negovetić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 25. listopada 2018.

11.51 sati - Glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona BiH kaže da je situacija sigurna, što se tiče BiH strane, a u tijeku su pregovori s migrantima da ih se odveze u kampove.

11.40 sati - BiH policija propustila je desetak djece da dođu do novinara s transparentima i sada pred njima glasno uzvikuju: 'Open borders! Human rights!'.

Foto: Luka Negovetić/24sata Foto: Luka Negovetić/24sata

------------------------------------------------------------

Migranti koji već danima okupiraju granični prijelaz Velika Kladuša - Maljevac i dalje su na granici. U četvrtak je stanje bilo mirnije, ima manje migranata, neki su u šatorima. Hrvatska policija je i dalje s ogradom na mostu, a na terenu je i desetak interventnih policajaca.

Foto: Luka Negovetić/24sata

GRANIČNI PRIJELAZ MALJEVAC 'Netko manipulira migrantima i govori im da prijeđu granicu...'

Migrante su pomaknuli 150-200 metara prema unutrašnjosti na cestu gdje su i prenoćili. BiH policija je u četvrtak pojačala svoje snage. Granična policija je napravila kordon ispred samih migranata kojima se sada malo teže probiti nego jučer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Migranti viču 'Otvorite granicu!' na GP Maljevac Reporter: Luka Negovetić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 25. listopada 2018.

Migranti danas još nisu pokušali proboj nego su u prve redove poslali desetero djece s natpisima 'EU Open border', 'Human Rights!', a dok drže te natpise uzvikuju prema novinarima:  'Otvorite granice!' i 'Ljudska prava!', dok ostali migranti ništa ne rade. Uglavnom su u šatorima ili stoje vani i samo gledaju.

French President Emmanuel Macron and Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic make a statement in the courtyard of the Elysee Palace in Paris PLENKOVIĆ NA FAKSU: 'Mi smo im na ključnom putu i migranti mogu promijeniti sve'

- Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren, za prelazak se koristi Granični prijelaz Bogovolja. Noć je protekla mirno, policija je provela noć u pripravnosti, migranti se nalaze 150 metara od hrvatske granice. Nije bilo potrebe za nikakvim postupnjem naše policije. Tijekom noći nije bilo pokušaja prelazaka migranata koji su pod nadzorom policije BiH - kazala je za Dnevnik.hr glasnogovornica MUP-a Marina Mandić. 

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia | Autor: MARKO DJURICA Foto: MARKO DJURICA

GRANIČNI PRIJELAZ MALJEVAC Policija maknula migrante kraj granice: Nekoliko je ozlijeđeno

Policija ima na raspolaganju helikopter koji se šalje po potrebi, a tijekom noći vatrogasci su pomagali u osvjetljavanju položaja.  

- U srijedu su prilikom naguravanja s migrantima dva policajca lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć im je pružena na mjestu događaja - dodala je Mandić.  

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia | Autor: MARKO DJURICA Foto: MARKO DJURICA

'Ne mogu tamo ostati, ali ne postoji način da ih se vrati'

- Granični prijelaz je odblokiran ali nije u funkciji. Pristiglo je novih 70 migranata, uz 60, koliko ih je stiglo iz Sarajeva. Svi oni su i vraćeni u Sarajevo. Na granici je trenutno između 100 i 150 migranata - kazala je za Snežana Galić glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona BiH.  

POLICIJA IMA KONTROLU Migranti ih gađali kamenjem: Lakše ozlijeđena dva policajca

- Migranti ne mogu tamo ostati, ali ne postoji način da ih se vrati. Novopridošli se vraćaju u Sarajevo - dodala je Galić.  

Pitanje više od stotinu migranata koji su na granici tek se rješava. Kako je objasnila, u tijeku su pregovori da ih se vrati u Bihać ili Veliku Kladušu. Migranti koji su ozlijeđeni jučer zadobili su lakše ozljede, a trenutno svi koji su na granici borave u improviziranom šatorskom naselju.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message