To je to što me zanima!

Mihaeli Žmuk (11) noćas iz Njemačke stigla nova jetra

Borba za život: Djevojčici (11) na koju je pao gol morali su ukloniti jetra jer su uništena, a tijelo joj se puni otrovima koje taj organ inače neutralizira
Vidi originalni članak

Javili su nam iz Eurotransplanta, europske organizacije za razmjenu organa, da je jetra za Mihaelu spremna te bi iz Njemačke trebala stići u KB Merkur oko 3 sata. Djevojčicu ćemo operirati tijekom noći, rekao nam je oko 23 sata kirurg dr. Branislav Kocman. Liječnici se nadaju da neće biti nikakvih problema i da će jetra stići na vrijeme jer ako curicu ne operiraju unutar 48 sati smanjuju joj se šanse za preživljavanje i prijeti joj otkazivanje ostalih organa. Djevojčicu iz Lužana Biškupečkog kraj Varaždina poklopio je u subotu nogometni gol težak više od 100 kilograma. Teška vratnica pala joj je na trbuh i na prsa te joj potpuno uništila jetra. Odmah su je prebacili na varaždinsku Kirurgiju, a nakon cjelonoćne operacije su je prevezli u KB Merkur u Zagrebu. Morali su joj ukloniti cijela jetra jer su od prejakog udarca prsnula. Sad se čeka odgovarajući donor, no stanje joj je iz sata u sat lošije zbog toksina koji se šire organizmom (inače ih neutraliziraju jetra). Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec, gdje je gol pao na Mihaelu, kaže da su neki golove samoinicijativno postavili na livadi koja ne pripada nikome. Teške konstrukcije učvršćene su tek kamenjem, ali nikako nisu utvrđene u zemlju. Općina je nakon ove nesreće najavila da će ih ukloniti jer su očito opasne. Financijski  će pomoći obitelji Žmuk. No upozoravaju mještani, ovo nije prva nesreća s tim golovima. Prije pet godina upravo ovaj gol pao je na dječaka iz istog mjesta. Nitko do danas nije maknuo te golove.

DJEČAK UMRO NAKON ŠTO JE NA NJEGA PAO GOL
Prije mjesec dana metalni gol pao je na djevojku (15) u Bedencu kraj Varaždina. Lakše je ozlijeđena. Dječak iz Orašja, kojeg je gol poklopio lani u travnju, nije preživio.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sjurec 16.06.2009.

    drž se mala !

  • teuta 16.06.2009.

    tako glupa nesreca, kraj mora biti sretan. drzi se djevojcice.

  • user_33498 16.06.2009.

    Općina je nakon ove nesreće najavila da će ih ukloniti jer su očito opasne. ---kao i uvijek tek nakon nesreće se nešto napravi.. a do onda idemo na sreću... Malena, možeš ti to!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare