To je to što me zanima!

Mijenjao eure na ulici, 'uvalili' mu bugarske leve umjesto kuna

Nakon što su postigli dogovor, njemački državljanin dao mu je 200 eura, a muškarac mu je dao nekoliko novčanica, za koje je naknadno utvrđeno da su bugarski levi.
Vidi originalni članak
Pulska je policija zaprimila prijavu 41-godišnjeg njemačkog državljanina da je prevaren prilikom mijenjanja novca na ulici.
Naime, strancu je u ponedjeljak 6. srpnja u jutarnjim satima, ispred banke na Giardinima pristupio nepoznati muškarac koji mu je ponudio zamijeniti novac po povoljnijem tečaju. Nakon što su postigli dogovor, njemački državljanin dao mu je 200 eura, a muškarac mu je dao nekoliko novčanica, za koje je naknadno utvrđeno da su bugarski levi. Zbog sumnje da se radi o krivotvorenim novčanicama bugarskih leva, policija je privremeno oduzela novčanice radi njihovog vještačenja.
 
Sada se utvrđuju sve okolnosti događaja i intenzivno traga za počiniteljem koji će očito i dalje nastojati nekoga prevariti. Zbog toga se i savjetuje građanima i turistima da novac mijenjanu u za to ovlaštenim institucijama poput banka i mjenjačnica, a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći "dobronamjernih" osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.
Kod ovog oblika prijevare oštećeni su uglavnom strani državljani, s obzirom da nisu dovoljno upoznati s kunskom valutom, odnosno izgledom novčanicama koje su sredstvo plaćanja u Hrvatskoj.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • TdoT 09.07.2020.

    Odma za direktora Agrokora !

  • mali mravac 07.07.2020.

    Pa nisu ni bugarski levi loši, ne treba ni jednu valutu diskriminirati.

  • arow 07.07.2020.

    41 codina,Nijemac a mijenja novac na ulici Neka mu

Komentiraj...
Vidi sve komentare