Obavijesti

News

Komentari 6

Mijenjao eure na ulici, 'uvalili' mu bugarske leve umjesto kuna

Mijenjao eure na ulici, 'uvalili' mu bugarske leve umjesto kuna
1

Nakon što su postigli dogovor, njemački državljanin dao mu je 200 eura, a muškarac mu je dao nekoliko novčanica, za koje je naknadno utvrđeno da su bugarski levi.

VIDEO

Pulska je policija zaprimila prijavu 41-godišnjeg njemačkog državljanina da je prevaren prilikom mijenjanja novca na ulici.
Naime, strancu je u ponedjeljak 6. srpnja u jutarnjim satima, ispred banke na Giardinima pristupio nepoznati muškarac koji mu je ponudio zamijeniti novac po povoljnijem tečaju. Nakon što su postigli dogovor, njemački državljanin dao mu je 200 eura, a muškarac mu je dao nekoliko novčanica, za koje je naknadno utvrđeno da su bugarski levi. Zbog sumnje da se radi o krivotvorenim novčanicama bugarskih leva, policija je privremeno oduzela novčanice radi njihovog vještačenja.
 
Sada se utvrđuju sve okolnosti događaja i intenzivno traga za počiniteljem koji će očito i dalje nastojati nekoga prevariti. Zbog toga se i savjetuje građanima i turistima da novac mijenjanu u za to ovlaštenim institucijama poput banka i mjenjačnica, a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći "dobronamjernih" osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.
Kod ovog oblika prijevare oštećeni su uglavnom strani državljani, s obzirom da nisu dovoljno upoznati s kunskom valutom, odnosno izgledom novčanicama koje su sredstvo plaćanja u Hrvatskoj.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.