To je to što me zanima!

Mijenjat će Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti: Žele uvesti kazne za kršenje Covid potvrde?

Izmjenama zakona planira se ići na kažnjavanje odgovornih osoba u pravnim osobama zbog nepoštivanja uvođenja i kontrole potvrda. Dosad su kazne za odgovorne osobe bile od 3000 do 10.000 kn
Vidi originalni članak

Nacionalni stožer planira promijeniti Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti i izrijekom propisati kazne za odgovorne osobe koje ne primjenjuju odredbe o Covid potvrdama, piše Jutarnji list.

Izmjenama zakona planira se ići na kažnjavanje odgovornih osoba u pravnim osobama zbog nepoštivanja uvođenja i kontrole potvrda. To znači da bi Miro Bulj, koji se početkom tjedna protivio potvrdama, mogao biti kažnjen, ali i brojni dužnosnici. Predsjednik Milanović je isto tako o Covid potvrdama na Pantovčaku rekao da će 'oni po svom i da neće maltretirati ljude.'

Zakon je dosad predviđao kažnjavanje odgovornih za kršenje mjera Stožera s iznosima od 3000 do 10.000 kuna, a sad se želi izrijekom uvesti odredba o potvrdama koja bi se i adekvatno kažnjavala.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • index facebook 19.11.2021.

    konačno država reagira.....bravo

  • Nepokorena ratnica 19.11.2021.

    Na poslu mi necijepljeni jer smo zdravi mijenjamo razboljene od pelca. Moje izdvajanje za zdravstvo ide za liječenje oboljelih od pelca, a ja ga ne koristim ni kune. Hoću brutto plaću!

  • dahvaul 19.11.2021.

    Ode sloboda kukat čemo mi svi za njome jer ovi kad vide da nas mogu stisnut će još jače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare