To je to što me zanima!

Mikijev proljetni udar: Parking će biti skuplji, a nekima i otpad

Prema prijedlogu Zagrebačkog holdinga, u prvoj zoni cijena sata parkinga raste za četiri kune, a uvodi se i naplata u cijelom gradu. Za otpad ćemo plaćati fiksni dio bez obzira imali otpada ili ne
Vidi originalni članak

Zagrepčani bi uskoro trebali plaćati skuplji parking u cijelom gradu i garažama, a za neke je moguće i poskupljenje odvoza otpada. Neslužbeno nam je potvrđeno da je novi paket cijena usluga poslan iz Zagrebačkog holdinga na odobrenje gradonačelniku Milanu Bandiću.

ZA DVIJE KUNE PO SATU Holding predložio poskupljenje parkinga u cijelom Zagrebu

Parking poskupljuje u svim zonama prema tom prijedlogu. U prvoj sa 6 na 10 kuna po satu, u drugoj zoni s tri na pet kuna, a u trećoj s 1,5 kuna na dvije kune. Uvodi se i nova zona, koja bi u biti pokrivala sav ostatak grada, a po cijeni kune za sat. Zasad smo dobili nešto različita obrazloženja zašto se ide na poskupljenje.

- Zbog nabave novih kamiona i opreme, odvoz otpad je trebao znatno poskupjeti. Kako bi to izbjegli, prijedlog je da se ide na poskupljenje parkirnih karata kao vatrogasna mjera - kaže nam sugovornik iz Holdinga.

Od poskupljenja parkinga bi se godišnje prikupilo više od 38 milijuna kuna. Što se tiče odvoza otpada, sigurno je da će za njega  biti drugačiji model. Svi će plaćati fiksni dio cijene koji sada nije postojao, a zatim i varijabilni koji bi zavisio o količini otpada koju Čistoća preuzima. Točni izračuni još nisu predstavljeni javnosti, no nekima bi trebalo pojeftiniti, nekima ostati isto, ali oni u manjim stanovima bi izgleda plaćali više.

Novi paket cijena treba još odobriti gradonačelnik Milan Bandić koji je cijele ove zime najavljivao da poskupljenja otpada neće biti.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • yocko 05.04.2018.

    Haha evo vam vašeg Bandića ste glasali za njega,kada su se približavali izbori onda je parking bio jeftiniji cijene su padale,sada treba tu razliku nadoknaditi.

  • volimpršut 05.04.2018.

    Pa vi volite Mikija,pogotovo kad vas dobro .....hahahaha

  • cajger 05.04.2018.

    ne kužiju svi ironiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare