To je to što me zanima!

Mikšić: Nova predsjednička utrka 'Dečka s Trešnjevke'

Prema njegovoj službenoj biografiji, posjeduje 20 patenata u SAD-u, Kanadi, Francuskoj i Japanu. Na prošlim izborima osvojio je 17,8 posto glasova
Vidi originalni članak

Boris Mikšić rođen je 11. listopada 1948. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1973. godine i potom otišao u SAD. Počevši kao inženjer za razvoj i istraživanje napredovao je do potpredsjednika za razvoj i istraživanje u Northern Instrument Corporationu u Minneapolisu, a 1977. godine osnovao je vlastitu tvrtku Cortec Corporation kojom danas predsjedava. Prema njegovoj službenoj biografiji, posjeduje 20 patenata u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Francuskoj i Japanu. Objavio je stotinjak znanstvenih radova i koautor je triju tehnickih knjiga. Na prošlim predsjedničkim izborima se natjecao sa sloganom 'Dečko s Trešnjevke'. Umalo je ušao u drugi krug, ostao je treći iza Mesića i Kosor sa 17,8 posto glasova. Iz njegova stožera rekli su da će potrošiti od milijun i pol do dva milijuna dolara, vlastitog novca.
Nedavno se pohvalio da u SAD-u i u Hrvatskoj ima nekretnine vrijedne milijardu kuna, a tvrdi da u SAD-u ima četiri tvornice i jednu u Hrvatskoj te da je tvrtka Cortec procijenjena na 100 milijuna dolara. Tvornica biorazgradivih folija u Belom Manastiru tvrdi, vrijedi 10 milijuna eura.

WEB STRANICA: Boris Mikšić

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare