To je to što me zanima!

Mila iz Lavova: Molimo se svaki dan da prođe rat, odveli smo djecu da ne gledaju te strahote

Mila je bez razmišljanja pobjegla iz Ukrajine kako bi zaštitila svoju djecu. Imaju 10 i 15 godina pa im je mogla objasniti što se događa u njihovoj zemlji
Vidi originalni članak

Najstarija kći nam je studentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Hrvatsku smo jako često i ranije turistički obilazili tako da smo odmah znali da ćemo tu doći. Nismo o tome uopće puno razmišljali, rekla nam je Mila (48) iz Lavova, koja je u Motel Plitvice došla u petak s mužem i dvoje djece.

POGLEDAJTE VIDEO: Djevojčica svira ukrajinsku himnu dok bombardiraju grad

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moja djeca imaju 10 i 15 godina tako da njima mogu objasniti što se događa u Ukrajini i oni to razumiju. Ali svakako mi je drago što ovdje malo zaborave na te strahote jer imaju jako puno zanimacija kao što su igralište i radionice, a i stalno se druže s drugom ukrajinskom djecom - ispričala je Mila.

U Ukrajini su ostavili širu obitelj, bake i djedove, tetke, stričeve i ujake. Morali su brzo odlučiti da odlaze u nepoznato.

- Stalno o njima razmišljam, čujemo se s njima često. Moji mama i tata su ostali u Ukrajini jer su prestari da bi toliko dugo putovali, a trenutačno se kod njih ne bombardira jako. Kažu mi da ih je strah i da u trgovinama ima jako malo hrane. Žive blizu elektrane, samo se nadam da će sve biti u redu. Jako mi je teško o tome pričati - rekla je kroz suze Mila.

Kao i ostale ukrajinske majke koje se nalaze u motelu Plitvice, stalno čita vijesti i prati sve događaje iz minute u minutu. - Ništa ne propuštam, možda bi mi bilo lakše da ne gledam, ali što da radim. Molimo se svaki dan da sve ovo što prije završi. Iako je ovdje stvarno prekrasno, voljeli bismo se vratiti u Lavov - rekla je Mila, koja je u Lavovu radila u muzeju s glazbenim instrumentima. Njezina sestra s obitelji također putuje prema Hrvatskoj.

BIJEG OD UŽASA RATA Iz Ukrajine izbjeglo 1,7 milijuna ljudi, najviše ih je u Poljskoj

- Hvala Hrvatskoj što nam je pružila mogućnost za normalan život - poručila je Mila za kraj. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Prva proleterska_1_1 08.03.2022.

    Ajde ti prvo kaži , za koga si glasovala !

  • tuti fruti 13 08.03.2022.

    Autorica teksta nije lavov nego liviv i svi mogučim novinarima.Liviv.

  • ⚙🔞☢ PROUČI VIVID-LIGHT 888 08.03.2022.

    Ljudi dragi nemojte se navući na biranje strana jer je tu jedina dobra strana običan čovjek koji umire i koga su uvjerili da mora žrtvovat život za običan komad zemlje, s obje strane. Pogledajte samo život u Ukrajini i Rusiji do rata. Ne zna se gdje je jadniji, slično kao i u Srbiji i Hrvatskoj. Zato nas i mogu zavaditi s nacio.naliz.mom jer smo ispunjeni mrž.njom prema sistemu. Pamet u glavu > državnici tu nisu zbog nas, oni su tu po zadatku, od prvog do zadnjeg 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare