To je to što me zanima!

Milan Đurić dobio prvi milijun za smrt supruge

Nakon 20-godišnjeg sudskog spora s KB Split, dokazano je da je trudna Tatjana u 23. godini umrla zbog nesavjesnog liječenja
Vidi originalni članak

Tatjana Đurić zbog nesavjesnog liječenja perforacije slijepog crijeva, zajedno s plodom preminula je 1986. godine u tadašnjoj Vojnoj bolnici, današnjim Križinama. Imala je samo 23. godine i  bila u 12. tjednu trudnoće. Milijun kuna odštete KB Split isplatio je suprugu Milanu i njihovoj djeci koja su odrasla bez majke na ime nematerijalne štete i duševne boli zbog smrti bliske osobe.
- Pravda je kasnila, ali je stigla. Bitno je da je potvrđena istina, što pokazuje da zakon brine i o malim ljudima - rekao je Milan Đurić.
Iako se  sumnjalo na upalu slijepog crijeva, zbog bolova u trbuhu liječnici su 20 dana prije smrti Tatjani pogrešno dijagnosticirali vodenu cistu na jajnicima. Upućena je na kućno liječenje antibioticima. No majka tada devetomjesečne bebe i trogodišnjakinje vratila se u bolnicu s visokom temperaturom i bolovima. Završila je na operacijskom stolu, a na iznenađenje liječnika puknulo joj je slijepo crijevo. Infekcija se proširila na unutarnje organe te je 20. lipnja 1986. godine umrla od sepse.
Nakon brojnih žalbi, KB Split nije uspio osporiti konačnu odluku Županijskog suda u Splitu o odšteti Đurićima. Ravnatelj dr. Dujomir Marasović tvrdio je da je krivnja za Tatjaninu smrt na ondašnjoj Vojnoj bolnici Jugoslavenske ratne mornarice, a ne na KB Split.
Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Đurić, za svoje klijente zbog Tatjanine smrti od splitske bolnice traži još milijun kuna radi materijalne štete, tuđe njege i pomoći oko tada maloljetne djece, nadgrobnog spomenika i troškova njezina ukopa.
- Vodim još sedam procesa  radi nesavjesnog liječenja, a sredinom listpada je ročište za smrtni slučaj Tanje Kasum. Zbog krive dijagnoze i lijekova u bolnici na Firulama umrla je od puknuća slijepog crijeva u 26. godini - istaknuo je odvjetnik Ljubičić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • maximir 01.10.2007.

    ma koliko trajalo ali ipak je doslo

  • enčy 30.09.2007.

    Zar je trebalo 20 godina da se dokaže da su liječnici odgovorni za smrt te žene? Pitam se samo koliko je još žena umrlo u tih 20 godina !!!!

  • zlaća 30.09.2007.

    Koji su to doktori skrivili? Ako je dokazana krivnja za smrt pacijenta greška u liječenju onda treba odgovarati i liječnik a ne samo bolnica.I po našoj navici odmah ministar treba dati ostavku.Nakraju je sramota da takvi procesi traju godinama,a ti liječnici i dalje ugrožavaju živote pacijenata jer neznaju raditi ono za što su ˝\'školovani\'?

Komentiraj...
Vidi sve komentare