To je to što me zanima!

Milanović Ceraru: Arbitraža je narušena, ne može se nastaviti

Predsjednik hrvatske Vlade poručio je kako je Hrvatska i dalje predana traženju rješenja za utvrđivanje protezanja granične crte sa Slovenijom na kopnu i moru
Vidi originalni članak

Premijer Milanović odgovorio je u utorak na pismo slovenskom kolegi Miri Ceraru.

- Vjerodostojnost i integritet arbitražnog postupka u cjelini je do te mjere narušen da Hrvatska nije mišljenja da se arbitražni proces može nastaviti u ovoj ili sličnoj formi - napisao je Milanović Ceraru. 

Predsjednik hrvatske Vlade poručio je kako je Hrvatska i dalje predana traženju rješenja za utvrđivanje protezanja granične crte sa Slovenijom na kopnu i moru u skladu s međunarodnim pravom i dodao:

- Dobrosusjedski odnosi naših dviju država, saveznica u NATO-u i partnera u Europskoj uniji, moraju nastaviti razvijati, usprkos ovom incidentu. 

Miro Cerar Milanoviću je pisao u ponedjeljak nakon što je naša Vlada poručila da će izaći iz Arbitražnog sporazuma. Pozvao ga je na  tolerantno rješavanje problema koji su nastali nakon što su objavljeni snimci dogovaranja slovenskih arbitara. 

Cerar je pismom prenio stajalište svoje vlade o tome da Hrvatska ne može izaći iz arbitražnog sporazuma i da će arbitražni sud nastaviti svoj rad do donošenja konačne presude

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Baba Vanga78 29.07.2015.

    za ovo ne treba biti ni odvjetnik,kakve veze ima što su izabrali novog arbitra i nije slovenac,sad je još sumnjivije da nam hoće uzeti more...

  • jošnasima 29.07.2015.

    Sreća je u ovom slučaju što se Pusička ne miješa previše, inače bi opet loše prošli. Nju sada zanima samo UN i uhljebljenje u tu organizaciju, što je za nas dobro i vjerojatno se neće miješati u vanjske poslove po pitanju Hrvatske do isteka mandata.

  • Mladen Matanic 29.07.2015.

    Tako je to sa Slovencima s njima se ništa ne može riješiti bez suda , nisu oni bili nikad dobri susjedi niti će biti sa srbima bar znamo na čemu smo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare