To je to što me zanima!

Milanović: Cijela zapadna filozofija rata je balet. To je rat izbora i ide na grbaču Ukrajine

Ovo je Putinov rat izbora, on je donio takvu odluku nakon dosta godina, i ovo je američki rat izbora, da se ide preko ukrajinske grbače, ali s američkim novcem, rat u Ukrajini je američko-ruski rat, rekao je Milanović
Vidi originalni članak

Rat u Ukrajini je „američko-ruski“ koji se vodi preko „ukrajinske grbače“, rekao je u utorak predsjednik Zoran Milanović.

Predsjednik je „cijelu američku i zapadnu filozofiju rata“ nazvao „baletanskom“.

„Napadnem puno slabijeg od sebe, popijem mu svu krv, izubijam ga, uništim mu državu i onda se povučem“, rekao je.

Za rat u Ukrajini rekao je da je „američko-ruski rat“ te da je to „rat izbora“ SAD-a i Rusije.

„Ovo je Putinov rat izbora, on je donio takvu odluku nakon dosta godina, i ovo je američki rat izbora, da se ide preko ukrajinske grbače, ali s američkim novcem“, nastavio je predsjednik.

'MAKNITE SE OD MAKSIMIRA' Milanović: Stadion gradite u Turopolju, šta ja znam. To je mali novac, pola bombardera

Milanović je kazao i kako se i o tom novcu „može govoriti“, postoji li on uopće.

„I pitate me je li to normalno. Ništa nije normalno. Ni to u Poljskoj, ni ovo u Ukrajini, niti financijska filozofija općenito danas, ništa nije normalno. Kad bi tako vodili svoju obitelj, propali bi“, kazao je.

O odluci Hrvatske da ne sudjeluje u europskoj misiji obuke ukrajinskih vojnika, na što su pristale 22 članice, no ne i Hrvatski sabor, predsjednik je rekao da bi ona bila dobra i kad bi Hrvatska pritom bila sama jer je to u njenom interesu.

VIDEO: MILANOVIĆ OPLEO PO PREMIJERU 'Kaže Plenković da nas gleda. Tko? Udba iz koje je potekao? Braco, idi u Ukrajinu i bori se'

Predsjednik ne smatra da je nelogično da Hrvatska istodobno šalje svoje vojnike na vježbe u Poljsku i Litvu jer su te zemlje, za razliku od Ukrajine, članice NATO-a koje nisu u „krvavom ratu“.

Ponovno je propitkivao čemu bi hrvatski vojnici mogli učiti ukrajinske jer je riječ o jednoj od trenutno najsnažnijih vojski.

„To je čista farsa, samo da se neki ljudi osjećaju bolje, i ništa više od toga“, zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • usb3.1 21.12.2022.

    Upravo to se i ja pitam zadnjih dana - ako Ukrajinci sada već 10 mjeseci prilično uspješno zbog velike vojne, tj. materijalne i logističke pomoći NATO zemalja (ali i visokog morala) uspješno ratuju protiv (još uvijek) vojne velesile Rusije, tko onda tu može od koga učiti? Ukrajinci on nas ili mi od njih? Što mi, realno, možemo njima ponuditi? Iskustvo ratovanja od prije 30 godina? To je uvlačenje i ništa više. I da, ovo je rat SAD-a preko Ukrajine s Rusijom. Lako moguće da SAD ovo sada vidi kao savršenu priliku da se slomi Rusija, tj. da je se svede na nebitnu državu po svjetskom utjecaju. Uzevši u obzir ogromne sankcije i slabljenje vojne moći Rusije u Ukrajini... Ipak, svijet je licemjeran. SAD "širi" demokraciju i ubija tisućama kilometara od svoje granice već desetljećima i skoro nitko se ne buni. A Rusija se eto, iz njima (Rusima) znanih razloga osjetila ugroženo i sada kada vojno djeluje na zemlju s kojom graniči, svi su se digli. Da se razumijemo, rat je zlo i sve ratove treba žestoko osuditi. Ali ne, Zapadnom svijetu je to nepoznato. Dok im ide u korist, sve je dobro i nema osuda. Možda su Rusi trebali kao SAD mijenjati vlast neovisne države... Poticanjem revolucije i ustanka i onda podržavati tu stranu. Da, jedni mogu svašta, a drugi ne. Realno, to su sve krvave igre velesila. Svaka država ima interese. A SAD je Supersila još uvijek, no u padu je i povući će cijeli svijet možda sa sobom.

  • NikadLijevo 20.12.2022.

    Crveni Zoka se nada pobjedi Rusije da Srbiji bude lakše uspostaviti "srpski svet"

  • Mlinka10 20.12.2022.

    Neumorno radi za interese Dodika, Vucica i Putina

Komentiraj...
Vidi sve komentare