To je to što me zanima!

Milanović na liniji s Cerarom, danas se čuo i s Faymannom

Milanović je u zadnjih 48 sati tri puta razgovarao s Cerarom. Hrvatska i Slovenija će vjerojatno imati isti stav prema ostalim članicama EU u vezi izbjegličke krize
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović čuo se u ponedjeljak ujutro s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom. Baš kao i s Cerarom, Milanović je s Faymannom razgovarao o aktualnoj izbjegličkoj krizi kako bi koordinirali stavove uoči sastanka Europskog vijeća u srijedu, a sve u cilju pronalaženja najboljeg političkog i financijskog rješenja za zaustavljanje krize.

Milanović je u zadnjih 48 sati tri puta je telefonski razgovarao s slovenskim premijerom Mirom Cerarom. Razgovor nipošto nije bio u neprijateljskom tonu, a dvojica premijera dogovaraju se o zajedničkom nastupu na Summitu Europskog vijeća u Bruxellesu. 

S obzirom da je sastanak Vijeća ove srijede, oni će se, kako saznajemo iz Vlade, najvjerojatnije čuti još koji put. Hrvatska i Slovenija tako će najvjerojatnije imati isti stav prema ostalim članicama EU u vezi izbjegličke krize te je također najvjerojatnije da će agenda sastanka biti da se problem riješi u Grčkoj i Turskoj, odnosno da EU uloži više novca za zbrinjavanje izbjeglica u tim zemljama. Ako bi se to dogovorilo na Vijeću, Milanović bi ponovno poentirao jer je on jedan on inicijatora te ideje. 

Idi na 24sata

Komentari 231

  • daljinac 21.09.2015.

    Što god milanović dogovori, jadna li nam je majka !

  • pričamtipriču 21.09.2015.

    Vladajući su se zaletjeli, pričali su o planovima koji nikada ni nisu postojali! Pokazali su previše lutanja i nesnalaženja i toga smo svi svjesni...

  • kokaza5 21.09.2015.

    Samo naprijed Milanoviću, sve si dobro osmislio, nisi nasjeo pritiscima velikih "domoljuba", a niti "dobronamjernih susjeda".

Komentiraj...
Vidi sve komentare