To je to što me zanima!

'Milanović ima pravo otići, ali naša obveza je da tu ostanemo'

Predsjednik Zoran Milanović je danas demonstrativno napustio Okučane gdje se obilježava godišnjica akcije Bljesak, jer se na događaju pojavilo nekoliko ljudi s majicama na kojima je pisalo Za dom spremni
Vidi originalni članak

Nakon odlaska Zorana Milanovića iz Okučana, nakon što je kako je rekao, tamo bilo provokatora u majicama Za dom spremni, to su komentirali Andrej Plenković i Gordan Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO IZ OKUČANA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Shvatio sam to da je otišao, kratko smo porazgovarali kad smo tu svi došli, možda jednu minutu. Njemu je očito netko javio da je netko imao majicu HOS-a. To je njegova odluka da ode, vidjeli ste da je prije nekoliko dana kazao za ploču koja više nije u Jasenovcu, što smatram da je dobro, ali smo uvijek poštovali branitelje. Što se mene tiče, svi oni koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a. Mi nikad ne bismo rekli da se neka ploča gdje su imena branitelja treba baciti. Njegovo je pravo da ode, naša obveza da ostanemo - rekao je Plenković.

Potom je incident komentirao i Gordan Jandroković.

- Žao mi je što se dogodila ova situacija, mislim da to nije bilo primjereno. Svojom izjavom u Jasenovcu je otvorio opet ideološke prijepore i to nije dobro. Svoje političke stavove moramo iznositi na drugim mjestima, a ovdje dajemo poštovanje onima koji su nas branili. Nije fer da on sad prenosi odgovornost na organizatore. Ne znam zašto ima potrebe otvarati te ideološke prijepore u ovom trenutku.

HDZ-ovci: Ne znam čemu taj igrokaz

HDZ-ovce je, kako saznaje 24sata, šokiralo ponašanje predsjednika Zorana Milanovića pogotovo jer je ipak, nakon njegova naprasnog odlaska iz Okučana, ostao njegov savjetnik za branitelje, umirovljeni general Marijan Mareković

- Ne znam čemu taj igrokaz. Ako je predsjednik otišao onda su trebali svi s njim, a ne samo on - govori nam sugovornik iz vrha HDZ-a te dodaje da od prošlog petka Milanović govori o njegovoj inicijativi o zajedničkom odlasku u Okučane povodom obilježavanja akcije Bljesak i polaganja zajedničkog vijenca, a već tri godine se, napominje naš sugovornik, polaže zajednički vijenac predsjednika Vlade, predsjednika države i predsjednika Hrvatskog sabora.

- To nije ništa novo, a Milanović to pokušava predstaviti tako- zaključuje naš sugovornik.

Idi na 24sata

Komentari 401

  • Uragan_1 01.05.2020.

    Gospodine predsjedniče imate ovlasti. Predložiti promjene u ustavu. Protresite listu branitelja. Iskoristite svoje ovlasti kao predsjednik. Neko ko mora učiniti !

  • maromaro72 01.05.2020.

    Dali je Milojko predsjednik ili modni mačak, pa gleda okolo kako je ko obučen.

  • maromaro72 01.05.2020.

    Zamisli, Milojko vodi svoju vojsku u rat, kakva bi to bježanija nastala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare