To je to što me zanima!

Milanović: Mandelin život i rad su i u Hrvatskoj bili nadahnuće

Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, stoji u sućuti premijera Milanovića Jacobu Zumi
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je sućut predsjedniku Republike Južne Afrike Jacobu Gedleyihlekisi Zumi u povodu smrti Nelsona Mandele. U sućuti predsjednika Vlade stoji:

"S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, narodnog vođe i heroja borbe protiv apartheida Nelsona Mandele. Njegov život i  rad i u Hrvatskoj su  bili nadahnućem i primjerom mnogima, osobito u danima naših vlastitih borbi i pomirenja. Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, velikog državnika koji je čitav svoj život posvetio nesebičnoj borbi za ljudsko dostojanstvo, slobodu i jednakost."

Josipović: Izgubili smo velikog čovjeka

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako je smrću Nelsona Mandele svijet izgubio velikog čovjeka koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih svjetskih lidera. 

- Odlaskom gospodina Nelsona Mandele svijet je izgubio velikog čovjeka koji je nakon trideset godina tamnice bio spreman oprostiti i koji je znao surađivati i s onima koji su ga proganjali. Bio je simbol borbe protiv aparthejda i jedinstva u svojoj državi, što je zaista rijetka pojava u povijesti - istaknuo je predsjednik. 

"Mandela bi trebao biti inspiracija i Hrvatima"

Cijeli svijet se s tugom oprašta od Nelsona Mandele. Njegov život trebao bi biti inspiracija svima nama u Hrvatskoj, gdje mnogi ne shvaćaju važnost manjinskih prava, rekao je Nenad Stazić (SDP).

"Mandela je ljude učio kako živjeti zajedno"

Zastupnica Jadranka Kosor smatra da je najbolja definicija koja prati odlazak Nelsona Mandele ona koja govori da je on ljude u svom okruženju učio i naučio živjeti zajedno.

- To je najbolja poruka koja je aktualna i danas u svijetu. Moramo učiti kako živjeti zajedno poštivati druge i drugačije i ne bojati se drugih i drugačijih - rekla je Kosor.

Gordan Jandroković (HDZ) kazao je da je otišao čovjek koji se najviše isprofilirao u borbi za ljudska prava koji je i dobitnik Nobelove nagrade za mir.

- On je svakako jedna od najimpresivnijih osoba 20 stoljeća - izjavio je.



Idi na 24sata

Komentari 98

  • ludom 09.12.2013.

    Mandela je sve ono, što vi niste. Ne bi mu trebali niti ime spominjati.

  • TomislavKatalinić 07.12.2013.

    "Mandelin život i rad su i u Hrvatskoj bili nadahnuće" zato su Zokijevi prethodnici u partiji Veselicu i kompaniju držali u zatvoru desetljećima.

  • bbbdado 07.12.2013.

    Pokušaj se Zorane ugledat u njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare