To je to što me zanima!

Milanović ne trpi konkurente: Sve ih je izbacio iz SDP-a

Mao je jednom poručio Čang Kai-šeku: Kina je pretijesna za obojicu. Šef SDP-a Zoran Milanović je tu poruku poslao svima koji su mu se suprotstavili...
Vidi originalni članak

Tonino Picula u “Nedjeljom u dva” otkrio je kako se sa Zoranom Milanovićem nije čuo od 2013. godine. Razlog nije u tome što Milanović ne voli telefonirati - konačno, upravo je njegova Vlada utrošila 40 milijuna kuna na nabavu pametnih telefona - nego u nečemu drugom. Motiv premijerova bojkota njegova najuspješnijeg europarlamentarca mnogo je prozaičniji - nikad nije zaboravio Piculi da mu je na izborima za predsjednika SDP-a bio protukandidat. Ima tu i nešto gore. Izgubi li iduće parlamentarne izbore, Tonino Picula će mu, vjerojatno, opet izaći na dvoboj, a Milanović tada neće imati izgleda jer su ga svi prepoznali kao devastatora SDP-a. Anketa IPSOS PULSA pokazuje da su članovima SDP-a prihvatljiviji lideri Mirela Holy, Josip Leko, čak i HNS-ovka Vesna Pusić, od aktualnog predsjednika. Milanović je svoje nepopularnosti vjerojatno već dugo svjestan, jer se od pobjede na stranačkim izborima do danas riješio svih koji su mu bili protukandidati.

Prva je bila Željka Antunović na koju je bio doslovce alergičan.

- Čim su okončani izbori na kojima je postao predsjednik stranke, počeo ju je ignorirati, isto kao i sada s Piculom. Ljudi koji su oko njega, oni koje je Komadina nazvao slinavcima, a ostao je uz Milanovića dulje od njih, odmah su to prepoznali i oko Željke je formiran “sanitarni kordon”. Bilo je jasno da joj je presuđeno. Ona je i danas članica stranke, ali toliko nevažna da Milanović, nekom prilikom, nije znao ni odgovoriti je li ona još u SDP-u... - kaže naš izvor koji je proživio sličnu tužnu sudbinu izopćenja i potom izlaska iz SDP-a.

>>> Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 272

  • fenix77 31.03.2014.

    Što SDP prije promijeni malodušnog-sujetnog vođu i postavi si istinskog lidera, to će prije prosperirati i profilirati se u stranku kojoj se može vjerovati. Ima sposobnih i poštenih u stranci, no šefova taština ne dozvoljava eksponiranje takvih kvaliteta. Njima ne treba nikakva katarza, nemaju teret sustavnog uništenja države, lopova s najviših pozicija, nisu osuđena stranka, ipak u vrhu imaju stručnjake boljeg kalibra od policijske kaste.

  • issavis 30.03.2014.

    bahat i uobražen,što ga ne smijene?

  • zanovijetalo 30.03.2014.

    Bahati sirotan, opet će pasti na nos! Toliko savjetnika, šteta love!

Komentiraj...
Vidi sve komentare