To je to što me zanima!

Milanović: Neće biti gay braka, već registriranog partnerstva

Premijer Milanović je pojasnio kako su u Banskim dvorima govorili o registriranom partnerstvu, koji je malo viši standard nego što trenutno postoji u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović je u petak pred Banskim dvorima pojasnio inicijativu za pripremu novog zakonskog okvira kojom bi se istospolnim zajednicama u Hrvatskoj dozvolili gay brakovi.

- Nadam se da je to u redu ljudima u Hrvatskoj, to je naprosto oblik jedne društvene empatije i pristojnosti i prostor slobode. Dakle, mi ovom politikom želimo širiti prostor slobode i vodimo računa o tome da nikoga ne vrijeđamo i ne ponizimo - objašnjavao je Milanović. Pojasnio je da su govorili o registriranom partnerstvu, koji je malo viši standard nego što trenutno postoji u Hrvatskoj.

- To danas već predstavlja jedan srednji- niži europski standard. Dakle, Španjolska, Francuska, Nizozemska već imaju vrlo liberalna rješenja, a postoje i države, poput Hrvatske, koje imaju određenu vrstu civilnog partnerstva. Mislimo to dići, naročito u civilno pravnom smislu na jednu višu razinu - zaključio je Milanović.Na upit strahuje li zbog reakcija konzervativaca, kratko je dobacio: "Vidjet ćemo".

Idi na 24sata

Komentari 315

  • karamanlis 14.05.2012.

    Al ga " buca " ovaj Zoki ! Danas jedno sutra drugo prekosutra treće. Više ni sam ne zna ni što je rekao ni što dogovorio, predložio, izglasao...KATASTROFA !

  • sreckoZU 14.05.2012.

    rosavi jesi ti sebi nasao partnera?

  • dilangog 14.05.2012.

    Nije mi samo nešto jasno, što u naslovu ne piše neće biti gay braka, malo je ekipa paranoična ovdje, a ovo za Breivika, nije li on zagovaratelj tradicionalnih vrijednosti koji je jedno popodne odlučio riješit 70 i nešto klinaca zato što žive neke druge vrijednosti, ovo za vatrogasce, neznam, mislim da bi sve žene na svijetu volile da se za svaku silovanu ženu ovoliko medijskog prostora da, i da bude toliko osuda. Plus, trebali bi svi heteroseksualni muškarci odgovarat za svaku silovanu ženu ??? Što se gayeva tiče, ok, nije to u većini slučajeva neki najuredniji život, ali mislim da ekipa koja toliko mrzi nekog drugog ima puno veće psihičke probleme i opasnija je za zajednicu od dva tipa koja se drže za ruku. E sad da vidim lavinu pljuvanja ;-)). Pozdrav .

Komentiraj...
Vidi sve komentare