To je to što me zanima!

Milanović neće sudjelovati u Koloni sjećanja ove godine, Plenković: 'To je njegov odabir'

Plenković je posjetio tvornicu obuće Borovo, a nakon toga je položio vijenac kod spomenika poginulim i nestalim zaposlenicima Borova u Domovinskom ratu
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković poručio je da će, uz očuvanje digniteta Domovinskog rata i poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije Vlada ustrajati na politici pomirbe, suživota i okrenutosti budućnosti, koju podupire 95 posto građana.

- Mislim da smo mi svi ovdje došli da odamo počast žrtvi Vukovara, hrvatskih branitelja, simbolu Domovinskog rata, da vodimo vrlo jasnu politiku pomirbe, politiku suživota i politiku okretanja prema budućnosti. I na tom tragu politike, koju podržava 95 posto građana Hrvatske, ćemo ustrajati jer je to dobro i za Vukovar i za Hrvate koji ovdje žive i za predstavnike srpske manjine. I nema  tog procesa koji će promijeniti taj smjer koji smo zauzeli  i iza kojeg čvrsti stojimo i kojeg ćemo se držati - rekao je premijer u utorak u Vukovaru.

Ovo je četvrto desetljeće hrvatske demokracije i važno je da, uz očuvanje digniteta Domovinskog rata, poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, svi skupa gledamo naprijed u duhu koji jedino može biti duh pomirbe i suradnje, dodao je premijer u izjavi uoči sutrašnjeg obilježavanja Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

PENAVA POSLAO PRIOPĆENJE U Vukovaru će ugostitelji za Dan sjećanja raditi do 21 sat

Rekao je to nakon novinarskih pitanja vezanih uz izostanak državnog tajnika Zvonka Milasa u izaslanstvu s predstavnicima SNV-a i SDSS-a koje je s obale u Dunav položili vijence te reakcije dogradonačelnice Vukovara Ivane Mujkić, koja je zbog najave da će u izaslanstvu biti i Milas, jučer izjavila da se osjeća "izdano i prodano".   

Premijer je negirao da je bilo pritisaka prema Vladi i HDZ-u da Milas ne bude u izaslanstvu.

- Ne. Tu je došlo do nekog nesporazuma. Meni nije jasno kako se to dogodilo. Koliko sam shvatio, on je danas dobio neku virozu pa danas nije mogao biti zajedno s predstavnicima SNV-a i SDSS-a na Ovčari. Međutim, što se drugih aktivnosti tiče, to je sam Pupovac sve to pojasnio - rekao je Plenković referirajući se na riječi predsjednika SNV-a koji je o toj temi danas rekao da je došlo do nesporazuma u komunikaciji vezanoj uz najavu da će polaganju vijenaca u Dunav biti nazočan i državni tajnik Milas.

Premijer je izrazio nadu da će sutra u Vukovaru, s obzirom na epidemiju koronavirusa, sve proći u redu.

'NASTAVAK POLITIKE MIRA' SNV položilo vijenac za srpske žrtve. Pupovac iz Vukovara: Treba priznati sve žrtve

- Očekujem da sutra  sve prođe u najboljem redu i da svi budu disciplinirani i izbjegnu ponašanje koje bi moglo pridonijeti zarazi - rekao je.

Upitan kako komentira to što predsjednik republike Zoran Milanović neće sutra biti u Koloni sjećanja, već će počast žrtvi Vukovara odati polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari, Plenković je odgovorio: "To je njegov odabir".

Idi na 24sata

Komentari 94

  • 18.11.2020.

    Ova vlada sve što radi, radi zbog samoveličanja, šupljeg i izlizanog populizma i vlastitih interesa.

  • zagraj 17.11.2020.

    Ovo je kobna odluka,ali zanimljiva...tamo će biti većina umirovljenika...ako se zaraze coronom i umru,državi ostaje prilično love...manje je više....

  • crna mačka 17.11.2020.

    Predsjednik svih građana Hrvatske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare