To je to što me zanima!

Milanović o Bačićevu upisu u ratnu školu: 'To je kazneno djelo, ne prvo Banožićevo...'

“Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i osobno ću zabraniti ulazak takvim ljudima u prostorije Hrvatske vojske, kaže Milanović. Dodaje i da će biti naređeno da ne može ući u vojarnu, 'jer su to kriminalci koji krše zakon'
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je upis HDZ-ovog saborskog zastupnika Ante Bačića u ratnu školu “Ban Josip Jelačić” ocijenivši da je to kazneno djelo jer u ratnoj školi nije mjesto saborskim zastupnicima koji su po definiciji državni dužnosnici.

Podsjetimo, 24sata su već otkrila kako je Bačić upisao ovu školu. Štoviše, on je prvi polaznik iz redova Hrvatskog sabora, a radi se o ustanovi na Hrvatskom vojnom učilištu.

NA RAČUN DRŽAVE Otkrivamo: HDZ-ov zastupnik Ante Bačić protuzakonito je upisao prestižnu ratnu školu

“Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i osobno ću zabraniti ulazak takvim ljudima u prostorije Hrvatske vojske. Bit će njegova slika tamo, bez obzira što je član Odbora za obranu. Bit će naređeno i zapovjeđeno da ne može ući u vojarnu, jer to su kriminalci koji krše zakon”, rekao je Milanović u Kastvu.

Odgovarajući na pitanja novinara o vojnom školovanju saborskog zastupnika Bačića (HDZ), rekao je da je time ministar obrane Mario Banožić još jednom prekršio zakon, a ovoga puta mu je, ustvrdio je, u tom kaznenom djelu asistirao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

“To je kazneno djelo, ne prvo Banožićevo. (...) Zakon kaže, to je škola u koju mogu ići samo službenici. Imamo cijelu piramidu regulative koja određuje što je dužnosnik. Službenik je načelnik, ravnatelj, a saborski zastupnik je par excellence dužnosnik”, rekao je Milanović.

Milanović je rekao i da mu je u petak ravnatelj VSOA-e Ivan Kinder poslao zahtjev za razrješenjem, a da je isto dobio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

ŠKOLOVANJE POKRIVA DRŽAVA HDZ-ov zastupnik upisao ratnu školu za buduće strateške vođe. Već ima ispričnicu za predavanja

“Čovjek se ponaša vojnički ipak. Dobio sam njegov osobni dopis, od petka”, rekao je Milanović, koji je postupak razrješenja pokrenuo zbog pronevjere novca u toj agenciji.

Predsjednik Vlade ranije je najavio kako će razriješiti Kindera, ali i da će novi šef VSOA-e biti imenovan kada se postigne dogovor oko kandidata.

“Što ćemo sada? Čekati dok HDZ ne iskoordinira koga bi htjeli za ravnatelja VSOA-e i to meni bacili preko tarabe, da potpišem. Može, u paketu s ostalim, sa svim onim što opstruiraju godinu dana”, poručio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • MarijanGrdašić 03.10.2022.

    Obezglavljena vojnoobavještajna agencija ne može dugo čekati a Pljonkovitz i Milanovitz se tuku. Prepucavanja idu i dalje a na granicama imamo tri fašističke opcije, s jedne strane zemlja Srbija koja bi sve do linije Virovitica, Knin, Karlobag, fašistica Meloni bi Dalmatiu i Istriu ..., Orban bi rado anektirao Međimurje, Dežela bi svoj dio kolača a Bih i Crna gora bi podijelili sve do Dubrovnika. Iskreno kada bi SAD napali prošlo bi kao vrući nož kroz putar.

  • habanero 02.10.2022.

    Tako treba s njima milanovicu imas glasove.

  • Šipumil 02.10.2022.

    Hmmmm, Bačić? Dalmoš? HDZ? Čudno. Tko bi rekao ,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare