To je to što me zanima!

Milanović: Plenković je ucijenio predstavnika antifašista, sjeli mu na kuću. Habulin: Nije istina

Nakon što je predsjednik Milanović poručio da je Plenković ucijenio predstavnika antifašista Franju Habulina i "sjeo mu na kuću", Habulin je poručio kako nije ucijenjen i da je dobro "imati most prema svakome"
Vidi originalni članak

Drago mi je da je tu sa mnom bio, i to na svoju inicijativu, general Luka Džanko. Žao mi je što tu nema antifašista, bili su u protokolu sa mnom, rekao je Zoran Milanović u Jasenovcu u svom obraćanju medijima

Poručio je zatim kako Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, "ima jednu siromašnu udrugu koja je ovisna o Plenkovićevoj milostinji". 

- Ovdje su ljudi ucijenjeni - rekao je pa dodao kako je Habulin nazvao njegov protokol i obavijestio ih da ipak neće ići u izaslanstvu predsjednika. 

MILANOVIĆ U JASENOVCU: 'Premijer je opet neartikuliran. Ja sam predstavnik Srba, pa tek onda Pupovac. On je kupljen'

- Mene se nije ni usudio zvati - poručio je Milanović. 

- Sjeli su mu na kuću. To je ucjena. Je l’ ovo civilizirano ponašanje? Plenković je uvijek ‘idite naprijed’. On nikada metak neće primiti - istaknuo je. 

Habulin je u Jasenovac stigao oko 12 sati, zajedno s izaslanstvom manjina, odnosno s Miloradom Pupovcem i Veljkom Kajtazijem. Položili su vijence i odali počast, a zatim se obratili medijima. 

- Nitko me nije ucijenio. Tko, što misli i način na koji to izgovori neću komentirati, no ono što želim reći je da je u tijeku jedan proces, a to je razgovor s Vladom, premijerom. Mene prije svega zanima status antifašističkih boraca, a tu i je i status prostora u kojem je Savez od 1953. godine - rekao je Habulin. 

UŽIVO: KOMEMORACIJA U JASENOVCU Grbin: Dvostrukih konotacija nema, 'Za dom spremni' je zločinački pozdrav, riješite to

Što se tiče Milanovićeve izjave da "mora imati most prema Vladi", Habulin je rekao da je dobro imati most - prema svakome. 

- Moram imati mogućnost razgovarati i s predsjednikom Republike, premijerom, predsjednikom Sabora - poručio je.

O svemu se oglasio i Pupovac koji je u kratkoj izjavi samo poručio da se pitanja koje su novinari uputili Habulinu trebaju uputiti onima koji su tu temu i pokrenuli. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Jagoda jagoda 23.04.2021.

    Lipo je taj habulin sinoć na tv reka ne mogu, ne smijem! Toliko o tome šta predsjednik laže.

  • prijestolonaslijednik 22.04.2021.

    sjeli mu na kucu?? a odakle ti to znas?? mozda koristis obavjestajnu sluzbu u privatne svrhe 🙈🙈 ili nestalo materijala za uvrede😂😂😂

  • 22.04.2021.

    ADMINE! Nisam znao da napisati nekome da je kukavica u pisanju, spada u vrijeđanje po vašim pravilima. To nije vrijeđanje i molim da mi se izbriše žuti karton.

Komentiraj...
Vidi sve komentare