To je to što me zanima!

'Milanović se treba ispričati, njegova izjava je sramotna'

Mostov Miro Bulj i Suverenist Hrvoje Zekanović poručili su u srijedu da je izjava predsjednika Zorana Milanovića kako HOS-ovu ploču s pozdravom "Za dom spremni" treba skinuti i baciti sramotna i skandalozna
Vidi originalni članak

Moram osuditi izjavu predsjednika Milanovića, koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i 'šarafciger' koalicija s HNS-om i Pupovcem, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti. Sramotno, poručio je u Saboru Mostov Miro Bulj zgražajući se izjavom predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen ploču s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske, treba maknuti i negdje baciti jer nema veze s Domovinskim ratom.  

- Sam predsjednik Tuđman je samo vrebao trenutak kada da regularnoj vojsci pripoji i paravojne formacije. To mu je uspjelo 1991. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod "Za dom spremni" borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941. - rekao je još Milanović u srijedu na komemoraciji u Jasenovcu. 

ZEKANOVIĆ: 'Hoće li RTS prikazati film i o vukovarskoj tragediji? Neće'

Bulj ga je prozvao da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Plenkovića te zatražio od njega javnu ispriku. 

- Tražim od njega da se ispriča svim HOS-ovcima, poglavito obiteljima poginulih i majkama mojih suboraca koji su od Vukovara do Dubrovnika branili hrvatsku državu na najtežim ratištima u Domovinskom ratu - poručio je upitavši kad će se skinuti i baciti četnički spomenici. 

- U Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignut Vukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je klao i palio po Vukovaru - poručio je. 

OBLJETNICA JASENOVCA Plenković i Milanović se slažu: 'Dobro je da smo svi ovdje'

Izjavu je skandaloznom ocijenio i predsjednik Suverenista Hrvoje Zekanović. 

- Skandalozna je izjava predsjednika Milanovića u Jasenovcu koji je izjavio da se svatko tko se 1991. borio pod "Za dom spremni" borio i za restauraciju NDH. Dakle, Antun Petrećić, Marko Knežević, Žarko Manjkas Crvenkapa, ljudi koji su sa HOS-ovim oznakama "Za dom spremni" poginuli da bi danas Zoran Milanović bio predsjednik. Borili su se za slobodnu Hrvatsku, suverenu i demokratsku - poručio je Zekanović naglasivši da se onaj tko nije "Za dom spreman" može nazvati komunistom i fašistom. 

- Ovo je na tragu onoga što je Milanović i prije govorio i radio, a drugi problem je što to govorio u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića koji nije reagirao - rekao je. 

HOS-ovci zgroženi izjavom Milanovića

Govoreći na komemoraciji u Jasenovcu predsjednik Zoran Milanović je arogantno kazao: “Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod ‘Za dom spremni’, nije se borio samo za Hrvatsku nego i za restauraciju NDH”. Za spomen ploču postavljenu u čast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Spomen park u Novsku, rekao je: “To treba maknuti, baciti negdje". 
Mario Rehor bio je najmlađi pripadnik HOS-a koji je poginuo braneći Hrvatsku. Sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović 1991. godine imao je 25 godina. Iako se zna predstavljati kao ulični fakin i fajter, nije se odazvao zovu Domovine, nije obukao odoru ni čizme niti je išao braniti Hrvatsku. Njegova današnja izjava da spomen ploču poginulim HOS-ovcima ( “To treba maknuti, baciti negdje", ne zove ju čak ni spomenik nego "To"), uvreda je svim dragovoljcima HOS-a, njihovim roditeljima i prijateljima, ali i svim hrvatskim braniteljima. Na spomen ploči koja je bila postavljena u Jasenovcu, a kasnije izmještena u Spomen park Novska, nalaze se imena časnih hrvatskih branitelja koji su poginuli braneći svoju zemlju.
Na crnom mramoru uklesana su imena: Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević. Postrojba HOS-a nosila je naziv “1. Satnija Ante Paradžik“, najveći dio rata proveli su na bojišnici oko Nove Gradiške, Novske i Jasenovca,
objavio je Savez-UDHOS-a. .

 

Idi na 24sata

Komentari 139

  • aquamanmyfrend 23.04.2020.

    Za dom spremni treba izmjeniti u ostani doma

  • zivkobabic 23.04.2020.

    Ploču ne treba uklanjati ali ako u zakonu stoji da natpis za dom spremni ne smije biti na ploči onda ga treba ukloniti , a ploču u spomen na pale branitelje HOS-a nikako.

  • KAJBUM_1 23.04.2020.

    Pitanje je gdje je logika da se pravi komemoravija Jasenovac i komemoracija 10 Travnja????!!!. Da bi se opravdala komemoracija Jasenovca postoje dokazi te tregedije koja se je dogodila za vrijeme NDH. NDH nema logike da se slavi 10 Travanj i to treba biti jasno svima i nevise mlatit praznu slamu. Milanoviceva izjava ina logike i nema prigovora . Svi oni koji su bili pravi borci za Hrvatsku za vrijeme NDH trebaju dati samar i pljunut na Antu Pavelica i zabraniti mu pravo na ZDS! Jer je izdao Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare