Obavijesti

News

Komentari 139

'Milanović se treba ispričati, njegova izjava je sramotna'

'Milanović se treba ispričati, njegova izjava je sramotna'
1

Mostov Miro Bulj i Suverenist Hrvoje Zekanović poručili su u srijedu da je izjava predsjednika Zorana Milanovića kako HOS-ovu ploču s pozdravom "Za dom spremni" treba skinuti i baciti sramotna i skandalozna

VIDEO

Moram osuditi izjavu predsjednika Milanovića, koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i 'šarafciger' koalicija s HNS-om i Pupovcem, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti. Sramotno, poručio je u Saboru Mostov Miro Bulj zgražajući se izjavom predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen ploču s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske, treba maknuti i negdje baciti jer nema veze s Domovinskim ratom.  

- Sam predsjednik Tuđman je samo vrebao trenutak kada da regularnoj vojsci pripoji i paravojne formacije. To mu je uspjelo 1991. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod "Za dom spremni" borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941. - rekao je još Milanović u srijedu na komemoraciji u Jasenovcu. 

'Hoće li RTS prikazati film i o vukovarskoj tragediji? Neće'
'Hoće li RTS prikazati film i o vukovarskoj tragediji? Neće'

Bulj ga je prozvao da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Plenkovića te zatražio od njega javnu ispriku. 

- Tražim od njega da se ispriča svim HOS-ovcima, poglavito obiteljima poginulih i majkama mojih suboraca koji su od Vukovara do Dubrovnika branili hrvatsku državu na najtežim ratištima u Domovinskom ratu - poručio je upitavši kad će se skinuti i baciti četnički spomenici. 

- U Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignut Vukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je klao i palio po Vukovaru - poručio je. 

Plenković i Milanović se slažu: 'Dobro je da smo svi ovdje'
Plenković i Milanović se slažu: 'Dobro je da smo svi ovdje'

Izjavu je skandaloznom ocijenio i predsjednik Suverenista Hrvoje Zekanović. 

- Skandalozna je izjava predsjednika Milanovića u Jasenovcu koji je izjavio da se svatko tko se 1991. borio pod "Za dom spremni" borio i za restauraciju NDH. Dakle, Antun Petrećić, Marko Knežević, Žarko Manjkas Crvenkapa, ljudi koji su sa HOS-ovim oznakama "Za dom spremni" poginuli da bi danas Zoran Milanović bio predsjednik. Borili su se za slobodnu Hrvatsku, suverenu i demokratsku - poručio je Zekanović naglasivši da se onaj tko nije "Za dom spreman" može nazvati komunistom i fašistom. 

- Ovo je na tragu onoga što je Milanović i prije govorio i radio, a drugi problem je što to govorio u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića koji nije reagirao - rekao je. 

HOS-ovci zgroženi izjavom Milanovića

Govoreći na komemoraciji u Jasenovcu predsjednik Zoran Milanović je arogantno kazao: “Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod ‘Za dom spremni’, nije se borio samo za Hrvatsku nego i za restauraciju NDH”. Za spomen ploču postavljenu u čast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Spomen park u Novsku, rekao je: “To treba maknuti, baciti negdje". 
Mario Rehor bio je najmlađi pripadnik HOS-a koji je poginuo braneći Hrvatsku. Sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović 1991. godine imao je 25 godina. Iako se zna predstavljati kao ulični fakin i fajter, nije se odazvao zovu Domovine, nije obukao odoru ni čizme niti je išao braniti Hrvatsku. Njegova današnja izjava da spomen ploču poginulim HOS-ovcima ( “To treba maknuti, baciti negdje", ne zove ju čak ni spomenik nego "To"), uvreda je svim dragovoljcima HOS-a, njihovim roditeljima i prijateljima, ali i svim hrvatskim braniteljima. Na spomen ploči koja je bila postavljena u Jasenovcu, a kasnije izmještena u Spomen park Novska, nalaze se imena časnih hrvatskih branitelja koji su poginuli braneći svoju zemlju.
Na crnom mramoru uklesana su imena: Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević. Postrojba HOS-a nosila je naziv “1. Satnija Ante Paradžik“, najveći dio rata proveli su na bojišnici oko Nove Gradiške, Novske i Jasenovca,
objavio je Savez-UDHOS-a. .

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi