To je to što me zanima!

Milanović: Sutra pokrećemo postupak opoziva Karamarka

Koalicijski partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasovanjem u Saboru jesu li im važni interesi Republike Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a, objavio je Milanović
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na svom je Facebook profilu najavio kako će oporba u srijedu u Saboru zatražiti da se pokrene postupak Karamarkovog opoziva.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

Sutra ćemo u Saboru zatražiti da se pokrene postupak Karamarkovog opoziva. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti prvog potpredsjednika Vlade koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države. Karamarko, HDZ i MOL imaju iste interese kada je u pitanju INA. Koalicijski partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasovanjem u Saboru jesu li im važni interesi Republike Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a.

Podsjetimo, tjednik Nacional nedavno je objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

SDP je prošlog tjedna u Saboru zatražio Karamarkovu ostavku, prozivajući ga da je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

- Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obnašao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegova opoziva - rekao je tada SDP-ovac Peđa Grbin.

Karamarko je sam, pak, zatražio da se Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa očituje je li u ovom slučaju u sukobu interesa. Povjerenstvo bi o Karamarku trebalo raspravljati u srijedu u 10 sati.

- Dobro je što će Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na sutrašnjoj sjednici pokrenuti postupak u kojem će odlučivati radi li se u ovoj situaciji o sukobu interesa. Zahtjev sam podnio osobno pa je Povjerenstvo prema Zakonu obvezno pokrenuti ovaj postupak. Nadam se da će svoju odluku donijeti što prije - napisao je Karamarko na Facebooku uz fotografiju na kojoj prebire po papirima.

 

Idi na 24sata

Komentari 355

  • KAJBUM_1 18.05.2016.

    Dakle saznajemo da je ova vlada podupirala Ivu Sanadera koji je prodao Hrvatske interese Madjarima a Karamarko je nastavio proces protiv Hrvatskih Interesa a isto tako treba ustanovit koji su to razlozi Ive Sanadera da je natjerao Kosoricu da preda dio dionica Umirovljenika Madjarima da je MOL bio dobio većinu koja mu je bila potrebna da zavlada INOM. Dakle Karamarko se poslužio sa Dr.Franjom Tudjmanom politikom da zavlada Sa HDZ i tako da nastavi politiku Ive Sanadera da pljačkaju Htvatsku . Po tom pitanju bi se trebalo ugasit HDZ i kazniti sve one koji su pudupirali kriminal u Vladi Ive Sanadera. Po tom pitanju SDP vodi protiv korupcije u Hrvatskoj.

  • 779danai4ure 18.05.2016.

    ajde dokaži da ti je stalo do ovog naroda i reci:karamarko otiđi ti odlazim i ja !!!!!!!! mislim da bi bar pomogli svima samim tim šta ste otišli u ropotarnicu povijesti,obojica !!!! aj, iznenadi i zezni nas ito učini.

  • abcčćdžghijklm 17.05.2016.

    takav ponos se nije vidio dugo u hrvata

Komentiraj...
Vidi sve komentare