Obavijesti

News

Komentari 355

Milanović: Sutra pokrećemo postupak opoziva Karamarka

Milanović: Sutra pokrećemo  postupak opoziva Karamarka
1

Koalicijski partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasovanjem u Saboru jesu li im važni interesi Republike Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a, objavio je Milanović

VIDEO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na svom je Facebook profilu najavio kako će oporba u srijedu u Saboru zatražiti da se pokrene postupak Karamarkovog opoziva.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

Sutra ćemo u Saboru zatražiti da se pokrene postupak Karamarkovog opoziva. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti prvog potpredsjednika Vlade koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države. Karamarko, HDZ i MOL imaju iste interese kada je u pitanju INA. Koalicijski partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasovanjem u Saboru jesu li im važni interesi Republike Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a.

Podsjetimo, tjednik Nacional nedavno je objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

SDP je prošlog tjedna u Saboru zatražio Karamarkovu ostavku, prozivajući ga da je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

- Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obnašao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegova opoziva - rekao je tada SDP-ovac Peđa Grbin.

Karamarko je sam, pak, zatražio da se Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa očituje je li u ovom slučaju u sukobu interesa. Povjerenstvo bi o Karamarku trebalo raspravljati u srijedu u 10 sati.

- Dobro je što će Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na sutrašnjoj sjednici pokrenuti postupak u kojem će odlučivati radi li se u ovoj situaciji o sukobu interesa. Zahtjev sam podnio osobno pa je Povjerenstvo prema Zakonu obvezno pokrenuti ovaj postupak. Nadam se da će svoju odluku donijeti što prije - napisao je Karamarko na Facebooku uz fotografiju na kojoj prebire po papirima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 355
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...