To je to što me zanima!

Milanović u Londonu: Treba nam stabilna plima, ne tsunami

Na konferenciji EBRD-a u Londonu na temu investicija na zapadnom Balkanu premijer je rekao kako se Hrvatska mora snažno mijenjati i njegovati kulturu izvoza
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović sudjeluje u ponedjeljak na konferenciji Europske banke za obnovu i razvoj u Londonu na temu investicija na zapadnom Balkanu. 

U obraćanju okupljenima, Milanović je istaknuo kako mu kao primjer zemlje koja je napravila velike promjene prva na pamet pada Irska. 

- Hrvatska je imala teške pregovore za ulazak u EU, pokrenuli su reforme. No, reforme su uspješne i provedene onda kada su ugrađene toliko da ih koristite na dnevnoj bazi. To govorim i u Hrvatskoj, moramo se mijenjati i to snažno - rekao je. 

Premijer se prisjetio prvog puta kada je bio u zgradi EBRD-a. 

'Impresioniran sam ljepotom ove zgrade'

- To je bilo prije 20 godina i zaista sam bio impresioniran ljepotom ove zgrade. Tada smo tražili novac za izgradnju autoceste Rijeka-Zagreb. Ovdje smo bili bez viza i usred rata. Autocestu smo izgradili i sada imamo gotovo 2000 km vrhunskih cesta. No nemamo novca kako bi se njima vozili. Morat ćemo ih monetizirati, no novac nam je bio koristan - rekao je premijer. 

Istaknuo je kako Hrvatska mora njegovati kulturu izvoza. 

- Ono što nam danas treba nisu poplava ili tsunami, već stabilna visoka plima, koja će podići sve brodove, kako velike, tako i male - zaključio je Milanović i dodao da "svaki roditelj svom djetetu želi najbolje, pa tako i mi svom budžetu u EU". 

Uz Milanovića, na konferenciji sudjeluju i premijeri Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore. 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • teslazagi 25.02.2014.

    Nema te kanalizacije koju bi ovaj svojim izjavama i sranjima napunio....

  • zng108 25.02.2014.

    mogo je reci sve u par rijeci,,,,,hdz je pokrao hrvatsku ja na celu sdp sam nastavio,,,,i to je to,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • nopliz, nopliz 24.02.2014.

    mogu misliti kako su ga gledali oni koji su ga slušali, vjerojatno nisu razumili ništa od onoga što je htio reći, sve mu je u prenesenom značenju, a nema smisla sa smislom ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare