To je to što me zanima!

Milanović na danu Puma: 'Vi ste hrvatski vojnici i zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu!'

Nakon obilježavanja dana 2. oklopno- mehanizirane bojne "Pume", Milanović će položiti vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule branitelje, a sudjelovat će i na svečanoj akademiji u HNK Varaždin
Vidi originalni članak

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će u petak na obilježavanju dana 2. oklopno- mehanizirane bojne "Pume" u Varaždinu gdje će imati i prigodni govor. 

PRATITE UŽIVO:

U 10 sati predviđeno je da će predsjednik položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Kapelici sv. Jurja, a u 12,15 sati sudjelovat će na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, kada je također predviđen prigodni govor.

- Hrvatski vojnici, pripadnici druge motorizirane bojne, sretan vam vaš dan- proučio je na početku.

- Ovo je dan koji nakon 31 godine ima uvijek istu težinu, stojite na ramenima divova koji su tamo stajali prije vas. To su živi i poginuli, ljudi koji su obranili Hrvatsku, a onda je i oslobodili. Vaša prisega koju sam slušao sadrži i jednu rečenicu u kojoj govorite da ćete biti moralno ispravni, fizički jaki i mentalno stabilni. Moralno ispravni- oprezno i sretno s tim. Oko toga što je moralno ispravno i tko ima konačnu riječ te tko je finalni tumač kose se mišljenja religija većina radova filozofa u našoj povijesti.

Pozvao se na Ustav rekavši da je to formalno-moralni kriterij kojeg se svaki vojnik mora pridržavati, uz zapovijedi svojih nadređenih. To je iznad svega, kaže.

- Vi ste hrvatska vojska, branite Hrvatsku i služite Hrvatskoj i gdje god neki od vas budu išli na školovanje, na Zapad naravno, s našim saveznicima, zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu. Sve drugo ne znači figu u džepu nego saveznički i otvoren pristup bez prevare, ali vodeći računa da branite hrvatski Ustav te da je to vaš moralni zakon. To je zvjezdano nebo nad svima nama.

- Dragi vojnici, drage Pume, sjećajući se još jednom svih onih koji su dali život u ratu, divovi na čijim ramenima svi mi stojimo, želim vam Sretan Božić!- poručio im je.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Aurora2 30.12.2022.

    On HR. vojnike uči da im je država čiju su uniformu obukli na prvom mjestu , a na kojem je to mjestu njemu bila ta država 91. godine ,predsjednik  je  kao školjka ,postoje dvije strane  otvorim se moru kada mi donosi hranu ,a kada moru trebam zatvorit ću onu tvrdu stranu.

  • branitelj iz 5.b. 24.12.2022.

    Bravo Predsjedniče, bravo branitelji 5-te bojne, Puma, i čestitka na našem jubileju. Ovaj jubilej podsjeća nas na teške dane, odlučnost i hrabrost Puma, spremnost na sve zadatke i nepobjedivost. Vječna slava poginulima, Alenu i dečkima kojima je formiranje tenkovske postrojbe bio dodatni jubilej i izazov.

  • 23.12.2022.

    Bar ima srce i castan je za razliku od zna se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare