Obavijesti

News

Komentari 4

Milanović na danu Puma: 'Vi ste hrvatski vojnici i zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu!'

Milanović na danu Puma: 'Vi ste hrvatski vojnici i zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu!'
5

Nakon obilježavanja dana 2. oklopno- mehanizirane bojne "Pume", Milanović će položiti vijenac i zapaliti svijeće u spomen na poginule branitelje, a sudjelovat će i na svečanoj akademiji u HNK Varaždin

VIDEO

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će u petak na obilježavanju dana 2. oklopno- mehanizirane bojne "Pume" u Varaždinu gdje će imati i prigodni govor. 

PRATITE UŽIVO:

U 10 sati predviđeno je da će predsjednik položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Kapelici sv. Jurja, a u 12,15 sati sudjelovat će na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, kada je također predviđen prigodni govor.

- Hrvatski vojnici, pripadnici druge motorizirane bojne, sretan vam vaš dan- proučio je na početku.

- Ovo je dan koji nakon 31 godine ima uvijek istu težinu, stojite na ramenima divova koji su tamo stajali prije vas. To su živi i poginuli, ljudi koji su obranili Hrvatsku, a onda je i oslobodili. Vaša prisega koju sam slušao sadrži i jednu rečenicu u kojoj govorite da ćete biti moralno ispravni, fizički jaki i mentalno stabilni. Moralno ispravni- oprezno i sretno s tim. Oko toga što je moralno ispravno i tko ima konačnu riječ te tko je finalni tumač kose se mišljenja religija većina radova filozofa u našoj povijesti.

Pozvao se na Ustav rekavši da je to formalno-moralni kriterij kojeg se svaki vojnik mora pridržavati, uz zapovijedi svojih nadređenih. To je iznad svega, kaže.

- Vi ste hrvatska vojska, branite Hrvatsku i služite Hrvatskoj i gdje god neki od vas budu išli na školovanje, na Zapad naravno, s našim saveznicima, zapamtite da je Hrvatska na prvom mjestu. Sve drugo ne znači figu u džepu nego saveznički i otvoren pristup bez prevare, ali vodeći računa da branite hrvatski Ustav te da je to vaš moralni zakon. To je zvjezdano nebo nad svima nama.

- Dragi vojnici, drage Pume, sjećajući se još jednom svih onih koji su dali život u ratu, divovi na čijim ramenima svi mi stojimo, želim vam Sretan Božić!- poručio im je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...