To je to što me zanima!

Mileva je dobila bubreg i jetru! Injekcija ju je održavala živom, jako se bojala da neće izdržati

Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor
Vidi originalni članak

Teško bolesna Mileva Simetić Saliji (26), mlada majka iz Pule o kojoj je 24 sata prvi pisao, uspješno je operirana u KBC-u Zagreb.

Pogledajte video: Potresna priča o Milevi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primila i skupu injekciju

Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor.

HRABRA MAJKA IZ PULE 'Obavila sam pretrage na Rebru, sad mogu samo čekati. Snagu mi daju sinčić i suprug'

Operacija trajala više od osam sati

Podsjetimo, hrabra majka dječačića Luana koji ima tek nekoliko mjeseci, boluje od hiperoksalurije tipa 1. nasljedne bolesti zbog koje su joj se stvarali kamenci koji su onemogućili pravilan rad bubrega i drugih organa. Polako se gasila.

Oticali su joj udovi i stvarale su joj se rane po tijelu. Ženica od svojih 40 kilograma na koncu nije mogla više hodati a ni držati u naručju svoje dijete.

Vapaj mlade majke: Samo da čujem sina da mi govori 'mama'

Onemoćala je od bolesti i bolova. U početku nije niti bila hrvatska državljanka iako je udana za Puljanina, te zbog toga nije mogla doći na listu za transoplataciju organa. U manje od mjesec dana, nakon naše objave priče, Mileva je dobila državljanstvo, stavljena je na listu za transplataciju i na koncu uspješno transplatirana u KBC-u Zagreb.

Još za našeg zadnjeg razgovora uputila vapaj da se boji da neće izdržati dok injekcija ne stigne do nje da joj pomogne dok ne dođe do transplatacije. Priča je dobila sretan kraj.

Kako doznajemo, trenutno se nalazi na intenzivnom odjelu, a operacija u kojoj je sudjelovalo više od dvadeset zdravstvenih djelatnika trajala više od 8 sati.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • MarjanaKrstavac 23.08.2023.

    lijepe vijesti napokon da he vise ovakvih,ida ce joj ovo spasiti život jer mlada je i lakše ce se prilagoditi svim promjenama ,i da kompatibilni donor i pacijent su važni ,zato neki čekaju ,moj komšija taman se oporavio i trebao je biti spreman za donora ali na žalost nije doživio ,uredu nije se ni on pridržavao prehrane i volio si spiti koju ,ali eto važno je biti kompatibilan, a od sveg srca želim joj da dugo pozivi i da akouz bojiju volju dočeka unuke🥰

  • lovromarin 23.08.2023.

    Napokon pozitivan clanak. Sve najbolje mami i neka uziva u bebi. 💙💙💙💙💙

  • Mimazgb1 23.08.2023.

    Napokon lijepa vijest, sretno i potpuno ozdravljenje od ❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare