To je to što me zanima!

Milinović: Nakon donošenja zakona ima više trudnoća

Ministar Milinović tvrdi kako ove godine ima 40 trudnoća više nego u istom razdoblju lani. Rode msile da podaci Ministrarstva ne odgovaraju istini
Vidi originalni članak

Od rujna 2009. do travnja 2010. godine medicinski potpomognutom oplodnjom je ostvarena 241 trudnoća, što je za 40 trudnoća više nego u istom periodu prethodne godine, izvijestio je ministar zdravstva dr. Darko Milinović naglašavajući da su to podaci koje su iznijeli medicinski centri. Ukoliko se takav trend nastavi, optimističan je ministar, prvi puta u povijesti će se do kraja godine roditi više od tisuću djece začete umjetnom oplodnjom.
- Centri u kojima se provodi medicinski potpomognuta oplodnja pauzirali su u rujnu i prosincu, a da nije bilo tako brojke bi bile i veće. A Rodama poručujem ako ne vjeruju meni neka vjeruju brojkama koje su dali liječnici stručnjaci iz ovog područja, ustvrdio je Milinović.
S druge strane, udruga Roda tvrdi da podaci koje iznose Ministarstvo i struka ne odgovaraju istini te da je u stvarnosti manje trudnoća nego što je bilo prije donošenja zakona. Rode kažu da je to zbog ograničenja oplodnje na tri jajne stanice te zbog zabrane zamrzavanja zametaka. Od toga će ipak uskoro biti izuzeti parovi koji imaju većih problema s neplodnošću.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • plavuša13 18.05.2010.

    Zanima me zbog cega dr.Mengele nije dopustio da clanice udruge Roda budu prisutne konferenciji za novinare?????Ovo sto on govori je toliko kontradiktorno da mi ni dijete iz vrtica nebi povjerovalo!

  • MajstorFantaz 18.05.2010.

    Milinoviču da imaš imalo ljuskog morala i savjesti zbog svoje nesposobnosti i štete koju si nanio našem zdravstvu več odavno bi dao neopozivu ostavku!!!

  • mayhem26 18.05.2010.

    Milinoviću tvrdi ti šta hočeš ionako uskoro odlazis komplet sa vladajucom garniturom,a onda cemo vratiti zakone na staro...to je bar najmanji problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare