To je to što me zanima!

Minirali spomenik 'Ljiljan' u Mostaru, nije bilo ozlijeđenih

Neslužbeno se doznaje da u eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a kontroverzni spomenik poginulima Armije BiH je prepolovljen. Na okolnim zgradama nije bilo štete
Vidi originalni članak

Na Bulevaru u Mostaru oko 2.05 sati miniran je spomenik postavljen "u znak sjećanja na sve pripadnike Armije BiH koji su poginuli u ratu 1992.-1995." braneći grad.

Neslužbeno se doznaje da u eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a spomenik je prepolovljen, piše Pogled.ba. Nema ni materijalne štete na okolnim zgradama, a sigurno je da su Mostarci imali neugodno buđenje tijekom noći i da nakon toga nisu mogli mirno spavati.

Kontroverzni spomenik pod nazivom "Ljiljan" odmah je nakon postavljanja izazvao političke napetosti u gradu. Budući da grad još nema vlast, miniranje spomenika moglo bi dodatno "usijati" situaciju.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Mikiss 16.01.2013.

    ZNA se tocno tko je to napravio jer se pocelo pisati o vili i toku rijeke Radobolje a najlakse je ovako skrenuti interes javnosti na nesto drugo... Lagumdžija se u svojoj kartici može pohvaliti nizom nekretnina, kao što je kompletan stan, dva stana koja dijeli, pola imanja, zemljište… Pritom je naveo kako je zarađivao 28 hiljada maraka godišnje kao profesor, plus naknade koje iznose 56 hiljada te honorari u iznosu od 36 hiljada maraka. Lagumdžijina žena Amina navela je kako je za godinu dana zaradila 10 hiljada maraka”, piše Dnevni list. Ko je najbogatiji Njegov suparnik Dodik može se pak pohvaliti boljim izborom nekretnina jer ima dva stana u Beogradu (600 i 400 hiljada maraka), stan u Laktašima, kuću u Laktašima (300 hiljada maraka), kuću u Srbiji, automobil od 100 hiljada maraka, a tu su i dionice u iznosu od 505 hiljada maraka. Dodik je u imovinskoj kartici prijavio i kako je zarađivao 59 hiljada maraka godišnje, 100 hiljada maraka od iznajmljivanja kuće u Beogradu te 80 hiljada maraka na osnovi prihoda od poljoprivrede. I njegova žena Snežana ističe kako ostvaruje dobit od 45 hiljada maraka na osnovi kooperacije u okviru zajedničkog poljoprivrednog imanja. Treći lik, bez kojeg Lagumdžija i Dodik ne mogu zamisliti političke prilike u BiH, jest Dragan Čović, koji je očito i najsiromašniji među njima. Čović je tako prijavio da je za 12 mjeseci zaradio tek 14.400 maraka te ima dionice u Soko Mostar u iznosu od 5 hiljada maraka. No, zato ima prilično vrijednu kuću od čak pola miliona maraka kao i pola stana u iznosu od 100 tisuća maraka, a tu je u automobil Toyota koji vrijedi također 100 tisuća. Čovićeva žena Bernarda isto se tako može pohvaliti s vrijednom imovinom pa tako ima stan u Hrvatskoj od 400 tisuća maraka te zemljište u vrijednosti od 150 hiljada maraka.

  • adrijana_volim_te 15.01.2013.

    Kako uopce Hercegovce smatrati Hrvatima, pa to Hrvatstvo dao im je Tudjman zbog svojeg interesa tj zbog ideje o Velikoj Hrvatskoj.?RH se treba ograditi od ovakvih slucajeva i svim Hercegovcima koji ne zive u RH treba oduzeti drzavljanstvo.

  • biberrr 14.01.2013.

    Budale,jedni drugima ruše spomenike. Najpametnije bi bilo da naprave jedan spomenik za sve žrtve tog suludog bratoubilačkog rata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare