To je to što me zanima!

Ministar Beroš: Nije još vrijeme za proglašenje kraja epidemije

Za proglašenje kraja epidemije važno je koliko imamo novooboljelih i hospitaliziranih, ali i kakva je situacija u svijetu, kaže ministar. Kraj epidemije još neće biti proglašen kao što je to Slovenija napravila
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj i dalje traje povoljna epidemiološka situacija. U zadnjih tjedan dana zabilježeno je osam slučajeva oboljenja od Covid-19, pa se postavlja pitanje može li Hrvatska uskoro stopama Slovenije i proglasiti kraj epidemije.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Berošem 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, ministar zdravstva Vili Beroš nam kaže kako to neće biti baš uskoro jer, usprkos povoljnoj situaciji, još nije vrijeme za to.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Jedan novooboljeli, u Splitsko-dalmatinskoj umro muškarac

- Za proglašenje kraja epidemije važno je nekoliko faktora. Ponajprije sve ovisi o broju novooboljelih i broju hospitaliziranih. Ovo je nova bolest, spominje se i drugi val. Odluka o proglašenju kraja epidemije ovisi i o tome kako će se situacija razvijati u svijetu. Mi imamo povoljnu epidemiološku situaciju, ali i dalje moramo biti krajnje oprezni. Možemo vidjeti da se u nekim dijelovima svijeta, ponajviše na južnoj hemisferi, korona virus širi. Nama dolaze građani iz drugih zemalja, iz onih u kojima je situacija povoljna kao i kod nas, ali i iz onih u kojima situacija i nije tako dobra. Oprez zbog toga mora biti - rekao je ministar.

Istaknuo je i što će značiti odluka o proglašenju kraja epidemije.

POSTKORONA PUTOVANJA Mi primamo skoro sve: Kamo Hrvati uopće mogu putovati?

- Jednom kad tu odluku donesemo, to znači da nam se život praktički vraća u onu pravu normalu. Nestaju sve donesene epidemiološke mjere i preporuke - dodao je ministar Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • tom araya 30.05.2020.

    haha!

  • ljubica ljubičica_1 30.05.2020.

    Kako onda možemo na izbore?I zašto nismo svi testirani?Ko zna kolko nas ima još taj virus a da nezna.Mjere su popustile.Narod se više ne predržava uputa.Kafići puni šetnice jedan drugom pušu u ustima.Ljube se grle se prijatelji .I šta sad?

  • listovača 30.05.2020.

    U Ponedjeljak ili Utorak će biti proglašen kraj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare