To je to što me zanima!

Ministar Ćorić: 'Ne mislim da štetim radu Vlade. Da mislim tako, ne bih danas bio ovdje'

SDP prikuplja potpise u Saboru za pokretanje opoziva ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. Zbog uključenosti u niz afera smatraju da mu u Vladi više nije mjesto i da više ne može obnašati dužnost ministra
Vidi originalni članak

Ova igra, koju igra opozicija već nekoliko godina, sada u nešto promijenjenom sastavu, nešto je što smo kao Vlada navikli. U nekoliko navrata smo imali pokušaj obaranja Vlade, čitavog niza ministara. Ja osobno već četiri godine dajem sve od sebe da resori kojima upravljam odrade najbolji mogući posao i učinci mog rada su vidljivi na svakom koraku, od zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, energetike, poručuje ministar gospodarstva Tomislav Ćorić oporbi koja pokreće njegov opoziv u Saboru. 

Ne smatra da je uteg Vladi i da joj šteti. 

- Ukoliko predsjednik Vlade u bilo kojem trenutku osjeti da ja štetim na bilo koji način radu Vlade, odnosno otežavam taj rad, siguran sam da će djelovati i da će mi to dati do znanja. Ja ne mislim da štetim. Da mislim da štetim, ne bih bio danas ovdje - poručio je. 

UŽIVO: SJEDNICA VLADE Plenković: Raste nam broj hospitaliziranih, ali zdravstveni sustav može izdržati taj pritisak

A inicijativu za njegovim opozivom pokreće SDP. 

- Ministar Ćorić teško je narušio svoju vjerodostojnost i više nije primjereno da obnaša dužnost ministra zbog njegove uključenosti u niz koruptivnih afera -  poručila je jučer SDP-ova Mirela Ahmetović nabrojavši krimene Tomislava Ćorić zbog kojih smatraju da mu više nije mjesto u Vladi. 

- Tu je afera vjetroelektrane, gdje je izostankom volje ministra da se za taj projekt izradi studija utjecaja na okoliš omogućen razvoj projekta, koji je opterećen teškim višemilijunskim pogodovanjima. On je i i taj koji je sjedio u Slovenskoj ulici u Klubu i privatno se družio s danas glavnim osumnjičenikom afere Janaf, a neposredno uz to je bio zadužen za imenovanje tog istog osumnjičenika na mjesto predsjednika Uprave te iste tvrtke. On je u javnosti poznat i kao glavni promotor mađarske energetske politike pa je tako kroz hrvatsku tvrtku INA-u omogućio i predaju hrvatskih energetskih resursa u Mađarsku kako bi se omogućio rad mađarskih rafinerija, dok su se istodobno dijelili otkazi u hrvatskim. Tu je i projekt LNG terminal u Omišlju, za koju je također kao ministar energetike bio zadužen, a postoje osnovane sumnje da su angažirane tvrtke koje su pod vrlo opsežnim radnjama u nekim drugim zemljama zbog korupcije. Za tu ćemo korupcijsku aferu morati pričekati, ali vjerujte da ćemo ju dočekati - istaknula je.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Vito1 06.11.2020.

    ministar Ćorić: "ne mislim" ... i . Pametnom dovoljno. Umjesto njega misli anemičar. Kao i umjesto svih oko i uz anemičara. anemičar pak misli kako uspješno provesti vrijeme prije proglašenja krivnje za pljačku Hrvatske pravomoćnom. Korona mu u tome za sada uspješno pomaže. Vrijeme ide, a niti jedan novinar niti saborski zastupnik nije pitao Ustavni sud: do kad može trajati nepravomoćna presuda organizaciji pred sudom osuđenoj za pljačku Hrvatske??? Ili: Kad nastupa zastara nepravomoćne presude organizaciji pred sudom osuđenoj za pljačku Hrvatske??? Je, sudstvo je "neovisno", no Sabor i saborski zastupnici imaju Ustano pravo postaviti takvo pitanje premijeru, predsjedniku sabora, Ustavnom sudu i o tome obavijestiti javnost, narod, koji pak ima pravo znati kad će nepravomoćna presuda postati pravomoćna. Pogotovo kad se anemičar hvali da je on predvodnik borbe protiv mita i korupcije. Nedonošenje pravomoćne presude je dio koruptivne radnje suda i sudaca.

  • Voltaire_ 05.11.2020.

    Ne cinite to !!! Bit ce u istrazi 30 dana i pustit ce ga uz izvinjenje i ostetu najmanje pol miljuna Kuna. .

  • 05.11.2020.

    Kada će i jedan političar pokazati barem minimum političke i moralne odgovornosti tek onda ćemo se malo pomaknuti sa ovog sveopćeg dna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare