Obavijesti

News

Komentari 31

Ministar Ćorić: 'Ne mislim da štetim radu Vlade. Da mislim tako, ne bih danas bio ovdje'

Ministar Ćorić: 'Ne mislim da štetim radu Vlade. Da mislim tako, ne bih danas bio ovdje'

SDP prikuplja potpise u Saboru za pokretanje opoziva ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. Zbog uključenosti u niz afera smatraju da mu u Vladi više nije mjesto i da više ne može obnašati dužnost ministra

VIDEO

Ova igra, koju igra opozicija već nekoliko godina, sada u nešto promijenjenom sastavu, nešto je što smo kao Vlada navikli. U nekoliko navrata smo imali pokušaj obaranja Vlade, čitavog niza ministara. Ja osobno već četiri godine dajem sve od sebe da resori kojima upravljam odrade najbolji mogući posao i učinci mog rada su vidljivi na svakom koraku, od zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, energetike, poručuje ministar gospodarstva Tomislav Ćorić oporbi koja pokreće njegov opoziv u Saboru. 

Ne smatra da je uteg Vladi i da joj šteti. 

- Ukoliko predsjednik Vlade u bilo kojem trenutku osjeti da ja štetim na bilo koji način radu Vlade, odnosno otežavam taj rad, siguran sam da će djelovati i da će mi to dati do znanja. Ja ne mislim da štetim. Da mislim da štetim, ne bih bio danas ovdje - poručio je. 

Plenković: Raste nam broj hospitaliziranih, ali zdravstveni sustav može izdržati taj pritisak
Plenković: Raste nam broj hospitaliziranih, ali zdravstveni sustav  može izdržati taj pritisak

A inicijativu za njegovim opozivom pokreće SDP. 

- Ministar Ćorić teško je narušio svoju vjerodostojnost i više nije primjereno da obnaša dužnost ministra zbog njegove uključenosti u niz koruptivnih afera -  poručila je jučer SDP-ova Mirela Ahmetović nabrojavši krimene Tomislava Ćorić zbog kojih smatraju da mu više nije mjesto u Vladi. 

- Tu je afera vjetroelektrane, gdje je izostankom volje ministra da se za taj projekt izradi studija utjecaja na okoliš omogućen razvoj projekta, koji je opterećen teškim višemilijunskim pogodovanjima. On je i i taj koji je sjedio u Slovenskoj ulici u Klubu i privatno se družio s danas glavnim osumnjičenikom afere Janaf, a neposredno uz to je bio zadužen za imenovanje tog istog osumnjičenika na mjesto predsjednika Uprave te iste tvrtke. On je u javnosti poznat i kao glavni promotor mađarske energetske politike pa je tako kroz hrvatsku tvrtku INA-u omogućio i predaju hrvatskih energetskih resursa u Mađarsku kako bi se omogućio rad mađarskih rafinerija, dok su se istodobno dijelili otkazi u hrvatskim. Tu je i projekt LNG terminal u Omišlju, za koju je također kao ministar energetike bio zadužen, a postoje osnovane sumnje da su angažirane tvrtke koje su pod vrlo opsežnim radnjama u nekim drugim zemljama zbog korupcije. Za tu ćemo korupcijsku aferu morati pričekati, ali vjerujte da ćemo ju dočekati - istaknula je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa