To je to što me zanima!

Ministar Fuchs: Nitko nije rekao da nakon Svih Svetih nastava u potpunosti prelazi u online

I nakon praznika idući tjedan nastava će se odvijati prema dosadašnjim modelima, kazao je ministar znanosti i obrazovanja u emisiji Hrvatskog radija. U samoizolaciji se trenutno nalazi 10.653 djece
Vidi originalni članak

Škola ide po ili po A, ili B ili C modelu, ovisno o epidemiološkoj situaciji u pojedinim dijelovima, gradovima ili županijama. Lokalni stožeri prate epidemiološku situaciju i tada sugeriraju osnivačima treba li prelaziti na C model, kazao je Radovan Fuchs za emisiju Hrvatskog radija "A sada Vlada".

Ministar znanosti i obrazovanja još jednom je demantirao glasine kako će se nakon jesenskih praznika za Sve Svete proglasiti prelazak na online nastavu u svim školama.

 Pogledajte video: Epidemiološka slika nije dobra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O tome se nagađa već tjednima, posebno za srednje škole, u kojima ima značajno više zaraženih učenika, te češće u potpunosti prelaze na privremenu online nastavu nego osnovne škole.

Prema najnovijim podacima koje je iznio, na koronu je trenutno pozitivno 1192 djece, od koje ih je 129 mlađe od šest godina, dok su ostali u dobi od sedam do 18 godina. Pozitivno je i 367 školskih djelatnika.

U samoizolaciji je 10.653 djece (2209 do šest godina, te 8444 od sedam do 19 godina), te 604 školska djelatnika.

'ŠKOLE SU SIGURNIJE' Fuchs: Škole nisu žarišta, nema potrebe za nastavom na daljinu

- Pokazalo se da škole nisu centri širenje zaraze. Ima par slučajeva, ali svi slučajevi su infekcije iz vana - istaknuo je Fuchs, pojasnivši i kako zatvaranje škola daje najlošiji učinak na smanjenje zaraze i najveću štetu učenicima.

Ministar kaže kako razumije strah nastavnika i roditelja.

Na pitanje o izvanškolskim aktivnostima ministar je kazao kako će se nadležne službe ponovo naći u ministarstvu te sagledati trenutnu situaciju.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Gioiasono 28.10.2020.

    Samo da znate da u Dalmaciji polovica učitelja nije dobila laptope, one koje je obećao ministar još u kolovozu. Kako da rade online ako imaju djecu kojima takodjer treba računalo za online?

  • svegadosta 28.10.2020.

    nije posteno da neki slusaju nastavu on line a neki u ucionicama....ovi u ucionicama imati ce vise znanja.a ovi on line bolje ocjene...nepravda zbog upisa u srednje...

  • Tarsatica 28.10.2020.

    Moja djeca su od danas online do 9.11.

Komentiraj...
Vidi sve komentare