To je to što me zanima!

Ministar Horvat: Problem Uljanika veći je od Agrokora

Ima razloga za zabrinutost. U zadnjih 10 do 15 godina situacija u Uljaniku nije ni vesela, ni sretna, ni spretna - ali mislim da postoji rješenje, rekao je ministar Darko Horvat
Vidi originalni članak

Situacija u Uljaniku u četvrtak je bila glavna tema u emisiji Otvoreno na HRT-u. O tome su govorili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Nenad Končar, predsjednik Uprave Kermas energije i Brodotrogira, Đino Šverko iz sindikata metalaca Uljanika i Hrvoje Markulinčić, direktor korporativnih komunikacija Uljanika.

- Ima razloga za zabrinutost. U zadnjih 10 do 15 godina situacija u Uljaniku nije ni vesela, ni sretna, ni spretna - ali mislim da postoji rješenje. U dokumentu koji je poslan Bruxellesu naziru se obrisi nečega s čim bi mogli početi već unutar mjesec dana uz angažman Uljanika i njegovog strateškog partnera te jamstvenim portfeljem za koji je država spremna - rekao je ministar Darko Horvat.

Dodao je kako je, poput njega, zabrinut i ministar Zdravko Marić, a problem Uljanika okarakterizirao je kao "problem u ukupnim gabaritima i većim od Agrokora".

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Eva Maras 20.07.2018.

    Svi smo mi samo stečajna masa zajedno sa lijepom našom.

  • Hiroo_Onoda 20.07.2018.

    Ako se potpuno neopterećen historijom propasti uljanika pozabaviš istim moraš se složiti sa spoznajom da su uljanik iscicali koliko se dalo i da ga sada treba likvidirati. Kinezi i Južna Koreja proizvode brodove ko VW automobile. Brodogradnju su razradili i robotizirali do savršenstva pa mogu ponudit i ultrabrzi rok i dobru cijenu. Jedina vrijednost uljanika je parcela i prenamjena iste za turizam. Za usporedbu, megatankeri su bili poželjni za vrijeme dok je Sueski kanal radi rata bio zatvoren pa je naftu prema istoku trebalo voziti oko Afrike. Otvaranjem kanala megatankeri su postali veliki trošak pa su počeli (masno osigurani) nestajati (Berge Istra, Berge Vanga . . . ) skupa sa posadom.

  • 7ivo777 20.07.2018.

    pa dajte podatak koliko je država u zadnjih 25 godina uložila u tu rupu,pa to treba zatvoriti,jer nitko nemože nadavati lopovima od direktora i menađmenta pa do njihovih kooperanata a sve u cilju sačuvanja 1500 radnih mjesta,tržišna je utakmica,propadni ili opstani ,jer tko nama malima sanira minus

Komentiraj...
Vidi sve komentare