To je to što me zanima!

Ministar izašao ispred tisuće prosvjednika i podnio ostavku

U Sarajevu se u utorak okupilo više od dvije tisuće prosvjetnih radnika koji su marširali pred zgradu vlade prosvjedujući zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora
Vidi originalni članak

Sebe dijelom smatram odgovornim što nisam uspio uvjeriti prosvjetne djelatnike da neke stvari možemo riješiti na drugi način. Žao mi je i jer u neke stvari nisam mogao uvjeriti kolege u Vladi, rekao je ministar obrazovanja i znanosti Kantona Sarajevo Damir Marjanović i podnio neopozivu ostavku.

Naime, u Sarajevu se u utorak okupilo više od dvije tisuće prosvjetnih radnika koji su marširali pred zgradu vlade prosvjedujući zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora i neredovne isplate plaća te razlike u plaćama. 

Ministar Mrajanović je izašao pred prosvjednike i rekao: "Došlo je do nečega što ja sebi nikada nisam htio dopustiti, a to je da prosvjetni radnici izađu na ulicu i zatraže svoja prava. Da li je bilo razloga za štrajk, otvoreno ću reći da nije, bilo je razloga da se dalje nastave pregovori i Ministarstvo je trasiralo taj put". Dodao je kako ga profesionalna etika i moralna odgovornost tjeraju da preuzme odgovornost.

-  Moja ostavka nije takva da duboko u sebi želim da je neko povuče. Moja ostavka je konačna - rekao je Marjanović.

Nakon što je podnio ostavku, prosvjednici su zatražili i ostavke drugih članova vlade.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • TomislavVidaković 22.05.2013.

    da se mene pita nama treba jedan nezavistan koji ce nametnuti porez na banke i rasprodati vozni park od vlade i smanjiti im place i ukinuti sve beneficije...jer ipak tko voli hrvatsku radit ce za hrvatsku a ne za pare...ovaj ministar ovdje se zove covjek...vidio je da narod negoduje njegovim odlukama i jednostavno je rekao "oke idem ja izaberite drugog i boljeg"...nije ostao im mazati oci i lagati i drzati se za stolicu

  • vekavac 22.05.2013.

    Svaka čast na odluci a ovaj naš nesposobnjaković jedino je sposoban da se drži fotelje kao krpelj.Krvopija nikako da otpane jer joj još nije dosta.

  • ivanfilip 22.05.2013.

    ...a mi smo Bosni zapad!

Komentiraj...
Vidi sve komentare