To je to što me zanima!

Ministar: Na Kvarneru 10 posto više turista, drugdje je pad

Više turista bilo je jedino u Primorsko - goranskoj županiji, svugdje drugdje je pad noćenja. Predsezonu će komentirati tek kada dobiju službene podatke u lipnju
Vidi originalni članak

Ministar turizma Darko Lorencin zadovoljan je predsezonom iako je turista za Uskrs bilo manje nego što se očekivalo.

- Primorsko-goranska županija ima gotovo 10 posto bolje rezultate nego lani. Podaci o dolascima i noćenjima turista u drugim županijama, pa tako i u Istri, nešto su slabiji - izjavio je Lorencin.

Dodao je da u proteklih sedam, osam godina nije bilo ovako ranog Uskrsa te da će kompletnu predsezonu moći komentirati sredinom lipnja. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • denisber 02.04.2013.

    ma ovo je isto malo jaći minister

  • 02.04.2013.

    Podaci o turizmu, zaradi i financijskom učinku su teška aproksimacija (procjena) temeljena ne nepotpunim, odokativnim, krivim ili lažnim podacima. Mene zanima koliko je neki Pero Perić u nekom nazovimo ga "Malom Mistu" zaradio od svojih dva apartmana, jednog 3* i jednog 2*, koliko je poreza platio, boravišne pristojbe, režije itd. Koliko je za to vrijeme na rivi Mate Matić zaradio na trampolinu, koliko je prikazao a koliko je naplatio, te koliko je poreza i najma rive uplatio (da li je izdao koji račun ili je to sve kao do sad na crno). Pa onda ribar Ivo Ivić, koliko je ulovio, a koliko je prikazao, te koliko je prihodovao, dobio poticaja a koliko je radio na crno. Koliko je ribe otkupio restoran "Mali Porat" i koliko je od te "legalne2 ribe naplatio "legalnih" porcija i uplatio poreza? Onda me zanima koliko je to Malo Misto ukupno od svih sudionika u turizmu prihodovalo čistog novca od poreza i za što će ga upotrijebiti. Onda to sve po županijama i ukupno za cijelu. Onda to možemo nazvati koliko toliko sređenim podacima, i tada uz veliku rezervu. Nema te Vlade kao niti te Europske Unije koja nas može iskontrolirati i svesti na točne podatke i brojke.

  • japanokinez 02.04.2013.

    Uz puno poštovanje, ja bi bio ministar barem isti kao ova pretkodna dva-tri-četiri. Ministarstvo u koje pristiže novac na ovakav način, to je ministarstvo da ni ne treba ministra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare