To je to što me zanima!

Ministar Piletić nakon smrti djeteta: 'Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji iz obitelji'

Ova smrt koja se tendenciozno želi prikazati kao krah socijalnog sustava nije činjenično stanje, kazao je danas ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić
Vidi originalni članak

Ministar Marin Piletić izrazio je sućut obitelji djeteta koje je preminulo sredinom prosinca prošle godine u Slavonskom Brodu. Kazao je kako se radi o prirodnoj smrti.

- Obitelj je kontinuriano u nadzoru socijalne službe - rekao je Piletić.

Odmah nakon rođenja, prema procjeni struke, trebao je biti oduzet roditeljima. No skoro dvije godine nisu mu pronašli slobodno mjesto. Piletić kaže suprotno.

- Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji - rekao je i dodao kako je podnesen zahtjev redovnim putem, a sud još nije donio odluku.

Kaže kako se i danas čuo s voditeljicom centra te da mu je rekla kako nije bilo nikakvog razloga za žurno izdvajanje djeteta iz obitelji.

- Ova smrt koja se tendenciozno želi prikazati kao krah socijalnog sustava nije činjenično stanje - rekao je te naglasio kako se u situacijama kada je potrebno žurno izdvajanje iz obitelji to radi odmah.

SLOM SUSTAVA Tuga u Slavonskom Brodu: Umrlo dijete koje je skoro dvije godine čekalo mjesto u domu

- Takvog elementa u ovom slučaju nije bilo - dodao je Piletić.

Kazao je kako je u 2023. godini 270 djece je žurno izdvojeno i zbrinuto.

- Ovdje govorimo o slučaju gdje je primijećeno da djeca imaju značajno smanjene razvojne šanse. Ono što smo utvrdili je da roditelji i djeca imaju ostvaren emocionalni odnos. Stječe se dojam da je smrt ovog djeteta rezultat nečijeg nečinjenja, nebrige i zanemarivanja. To nije slučaj. Danas je naša inspekcija poslana na teren i u Zavod za socijalni rad i kod svih pružatelja usluga koji su bili dio postupka i kad stigne nalaz, bit ćete obaviješteni - rekao je Piletić.

- Žalim zbog smrti jednog djeteta, nažalost, prirodnim putem. Nema potrebe nikome predbacivati smrt djeteta. Ministarstvo je shvatilo da ima određenih poteškoća sa smještajem. Mi smo pokrenuli i dali jasan naputak našim ustanovama da osiguraju dodatne kapacitete. Prošle godine otvoreno je 68 kapaciteta - rekao je ministar Piletić.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Miovil 31.01.2024.

    Šta Premijer čeka .On zna dobro kako se to rješava.Hitno ga pozvati i zahvaliti mu se na daljnjoj suradnji.Imam osjećaj da je to Ministarstvo totalno zapušteno i kadrovski i organizacijski.Hitno treba zaposliti stručne mlade kadrove.A taj tehnološki višak riješiti slanjem na Burzu rada i premještajem na pomoćne niže poslove .Tako radi svaki Vlasnik.U ovom je slučaju Država u ime Naroda.

  • XYZNAKVADRAT 31.01.2024.

    Profesor hrvatskog i povijesti ministar socijale. Eeeeeeejjjjjjj!Ovo je Monthy Pyton država, to je  isto kao  da automehaničara staviš za ministra zdravstva. Ne razmem socijalne radnice, cvile da  nema mesta u domovima...nek budu pametne..... zakaj se ne udruže, dogovore i sve odmah i u isti tren prijave svu djecu da su životno ugrožena. Na taj način budu napravile pritisak na ministarstvo da ih smjeste, a nemaju gdje...... pa budu,  ministar pilećeg mozga i ekipa iz ministarstva, morali pronaći smještaj, a socijalne su  time  skinule odgovornost sa sebe ako se nekaj dogodi. Jednostavno rješenje......

  • korijenizdesetnakvadrat 30.01.2024.

    A neki dan su mediji i ministarstvo razapeli onu psihologinju što je tražila da negdje smjesti djecu i djelatnicu  što je telefonom  molila oca da uzme djecu od ludjakinje majke. Sram vas treba biti......žene su stavile sebe ispred sustava da zaštite djecu. Ostavka ministra i komplet ekipe oko njega. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare