To je to što me zanima!

Ministar platio 250.000 kuna da više ne gleda Vesnu Nađ?

Ona je nakon smjene u ožujku 2016. koristila pravo na punu plaću šest mjeseci, a zatim još šest mjeseci pola plaće. Prema našim izračunima, to je bar 127.000 kn neto
Vidi originalni članak

HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medved taji koliko je točno platio iz proračuna da u Ministarstvu ne gleda SDP-ovku Vesnu Nađ.

Ona je nakon smjene u ožujku prošle godine koristila pravo na punu plaću šest mjeseci, a zatim još šest mjeseci pola plaće. Prema našim izračunima, to je barem 127.000 kuna neto ili više od 250.000 kuna s porezima i doprinosima. Tog troška ne bi bilo da je Medved osigurao Nađ posao sukladno zakonu.

Kad smo tražili točan iznos, iz ministarstva su nam poslali odgovor da je on u privitku maila, ali ga nije bilo. Glasnogovornica je otišla s posla iza 16 sati i, unatoč pozivima, nismo dobili točan trošak.

>>>Klikni na fotografiju i uvećaj

Nađ, koja je bila zamjenica ministra branitelja Predraga Matića, zatražila je nakon smjene u ožujku da ostane u ministarstvu. Na to ima zakonsko pravo jer je u Ministarstvu branitelja još od 1998., ali Medved joj nije dao novi posao. Ona je zato koristila pravo da prima punu plaću šest mjeseci, a zatim još šest mjeseci pola plaće. Nađ nam je rekla da se paralelno žalila Odboru za državnu službu i on ju je u veljači vratio na posao.

- Medved je pogriješio. Ne može se ići kontra zakona i on ju je trebao rasporediti na novo mjesto - kaže Ivan Koprić, profesor upravnog prava s Pravnog fakulteta.

Ministar Medved ne smatra da je oštetio proračun i prekršio zakon. U odgovoru Ministarstva branitelja, koje on potpisuje, navodi se da je odmah nakon njezina zahtjeva lani poslao dopise vladi, potpredsjedniku, Ministarstvu uprave i Ministarstvu pravosuđa da utvrde ima li mjesta za Nađ.

- Čim su se ispunili uvjeti i čelnici tijela se usuglasili, ona je premještena iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave (ovaj ožujak, op.a) - odgovara Medved, ali ne kaže zašto za Nađ nije bilo radnog mjesta u njegovu ministarstvu.

Podsjetimo, Nađ nam je ispričala drukčije. Rekla je da joj Medved nije našao novo radno mjesto, pa je Odbor za službenike naložio povratak. Bivši ministar uprave, SDP-ovac Arsen Bauk, proziva Medveda.

- Ako se svi dužnosnici imaju pravo vratiti na svoje radno mjesto, nije Medved mogao reći ‘ne’ Nađ - kaže Bauk.     

Idi na 24sata

Komentari 134

  • ivič 15.03.2017.

    dobro mu prezime!Troši naše novce,skrbi o vojski iz druge države,iskapa Ustaške kosti,a narod gladuje!

  • Yassa 14.03.2017.

    imamo Hrvatsku ! ali kakvu , to je primjer jednakosti za koju se borio dotični ministar

  • mibu 14.03.2017.

    Prenemaganje i pre....ravanje na tudji račun-odakle mu to pravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare