To je to što me zanima!

Ministar: Hrvatska može tražiti privremeno izručenje Paravinje

Dragana Paravinju čeka suđenje u BiH zbog silovanja u Sarajevu zbog čega bi se izručenje moglo odužiti, no postoji opcija da ga se u Hrvatsku pošalje privremeno
Vidi originalni članak

Bariša Čolak, ministar pravosuđa BiH, rekao je za HRT da bi Dragana Paravinju mogli privremeno izručiti Hrvatskoj kako bi policiji pokazao lokaciju na kojoj je, kako tvrdi, bacio tijelo Antonije Bilić. 

Paravinju u srijedu čeka prvo ročište zbog silovanja u Istočnom Sarajevu iz 2002. godine, a Hrvatskoj bi mogao biti izručen tek nakon te presude. Zbog rokova za žalbu, proces izručenja bi mogao trajati mjesecima, rekao je Čolak no dodaje da bi se standardno izručenje moglo izbjeći privremenim. Hrvatska tu opciju još nije tražila. Izručenje prije presude u BiH je moguće i ako se postupak protiv Paravinje prenese iz BiH u Hrvatsku, prenosi Tportal. Čolak je rekao i kako Srbija nije tražila izručenje. Tamo Paravinja treba odslužiti kaznu od 4,5 godine zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 1996. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dado45 06.07.2011.

    dajte tog četnika meni na pola sata i sve če se saznat.Dragovoljno se javljam da mu ja budem krvnik.

  • user_111301 06.07.2011.

    prava sukerina,koja faca idiotska

  • zelot 06.07.2011.

    Najbolje da ga izruče pa da onda DORH ustanovi da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice te ga pusti na slobodu. Vrlo moguć epilog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare